Η Γουίτνεϊ Χιούστον πνίγηκε στη μπανιέρα του ξενοδοχείου, αναφέρει η έκθεση του ιατροδικαστή για τα αίτια θανάτου της διάσημης τραγουδίστριας, που έφυγε από τη ζωή στις 11 Φεβρουαρίου, σε ξενοδοχείο της στο Λος Άντζελες. Ωστόσο, τα καρδιολογικά προβλήματα και η χρήση ναρκωτικών συνέβαλαν επίσης στο θάνατο της 48χρονης τραγουδίστριας.
 

Ads

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ιατροδικαστή του Λος Αντζελες, οι εξετάσεις έδειξαν ότι η Γουίτνεϊ Χιούστον ήταν χρόνια χρήστης κοκαΐνης. Στο αίμα της βρέθηκαν επίσης μαριχουάνα, φάρμακο κατά του στρες, μυοχαλαρωτικό και αντιαλλεργικό, ωστόσο αυτά δεν συνέβαλαν στο θάνατό της, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.
 
Η Χιούστον βρέθηκε νεκρή στη μπανιέρα δωματίου του Beverly Hilton Hotel, την παραμονή των βραβείων Grammy στις 11 Φεβρουαρίου. Ο θάνατος αποδίδεται σε ατύχημα, παρά το γεγονός ότι στο δωμάτιο βρέθηκαν αρκετά μπουκαλάκια με φάρμακα. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος επισήμανε ότι οι ποσότητες δεν ήταν αρκετές για να προκαλέσουν το θάνατο της τραγουδίστριας.
 
«Μας στεναχωρούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, όμως χαιρόμαστε που πλέον υπάρχει μια απάντηση», δήλωσε η Πατρίσια Χιούστον, νύφη και μάνατζερ της Γουίτνεϊ.