Για τρίτη φορά αναβλήθηκε η συνεδρίαση του δ.σ. του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) σχετικά με την «υλοποίηση των έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική», λόγω διαμαρτυρία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
 

Ads

Η συνεδρίαση είχε συγκληθεί για τις 15:00 το απόγευμα της Τρίτης στο υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να αποφασισθεί η υλοποίηση του υφιστάμενου Περιφερειακού Σχεδιασμού Αττικής για τα απορρίμματα, η ανάθεση δηλαδή μέσω ΣΔΙΤ της κατασκευής και διαχείρισης τεσσάρων εργοστασιακών μονάδων (Φυλή, Λιόσια, Γραμματικό, Κερατέα) σε ιδιώτες για 25 χρόνια.
 
Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ που αντιδρούν στην προωθούμενη διαδικασία. Εισήλθαν στο ισόγειο του κτιρίου από τις 13:00 και τελικά όταν είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ (δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι), τους ανακοινώθηκε από το γραφείο του περιφερειάρχη Αττικής ότι η συνεδρίαση αναβάλλεται.
 
Μετά την ανακοίνωση της αναβολής της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος, δήλωσε ότι ο ΕΔΣΝΑ «μπορεί να συνεδριάσει οποιαδήποτε στιγμή θέλει», αλλά ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν θα επιτρέψει «τυχόν ιδιωτικοποίηση και παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ σε ιδιώτες».
 
Κι αυτό, όπως είπε, διότι «τα ΣΔΙΤ οδηγούν σε απολύσεις» και «οι πολίτες θα δουν τα τέλη να εκσφενδονίζονται στα ύψη».
 
Στην παράσταση διαμαρτυρίας σημαντική συμμετοχή είχαν και μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών Κερατέας και Γραμματικού.