Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 42χρονος υπάλληλος του περιφερειακού γραφείου Θεσσαλονίκης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο οποίος συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συνολικού ποσού 1.500 ευρώ, που είχε ζητήσει από υπεύθυνο χρηματιστηριακής εταιρείας για να μην προχωρήσει σε έλεγχο.

Ads

 
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα της δωροδοκίας και της εκβίασης και παραπέμφθηκε σε δίκη.
 
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο 42χρονος απαιτούσε, όπως κατήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της χρηματιστηριακής με έδρα τη Θεσσαλονίκη, χρηματικά ποσά για να αποτρέψει έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
 
Ο υπάλληλος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από συνεννόηση του εκπροσώπου της χρηματιστηριακής με αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.
 
Σύμφωνα με δήλωση του συνηγόρου του κατηγορούμενου, Μιχ. Δημητρακόπουλου, ο εργασιακός βίος του 42χρονου είναι ανεπίληπτος και θα αποδειχθεί η αθωότητά του στο δικαστήριο.