Σπιτικό γεύμα με 2,5 ευρώ ανά μερίδα μπορούν να εξασφαλίζουν καθημερινά οι δημότες Αχαρνών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Γεύμα για όλους» την οποία ανέλαβαν ο δήμος Αχαρνών και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση. Έχει στηθεί κιόσκι το οποίο εξυπηρετεί από τις 11.00 το πρωί ως τις 3.30 το μεσημέρι, προς το παρόν μόνο τις καθημερινές, στην κεντρική πλατεία του Δήμου.

Ads

«Υπήρχαν εδώ και καιρό έντονα τα σημάδια των ανθρώπων που προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της σίτισής τους. Ο Δήμος, σε αυτήν την οικονομική συγκυρία, δεν μπορούσε να προσφέρει πολλά πράγματα στις οικογένειες που έχουν ανάγκη σίτισης. Για το λόγο αυτό καταλήξαμε στην παροχή γευμάτων με πολύ χαμηλό αντίτιμο» εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ, Σταύρος Κοπαλάς.

Προσφέρονται 6 διαφορετικά φαγητά (λαδερά, όσπρια, κρέας, ζυμαρικά) σε ειδική συσκευασία, προκειμένου οι δημότες να μπορούν να μεταφέρουν τις μερίδες στο σπίτι.

Ήδη, εξυπηρετούνται καθημερινά 80 με 100 άτομα.

Ο δήμος Αχαρνών εξετάζει και την υλοποίηση προγράμματος δωρεάν σίτισης για οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Ads