Την 28η Μαρτίου κλητεύθηκε σήμερα ο Ντομινίκ Στρος-Καν να καταθέσει σε δικαστή-ανακριτή, στο πλαίσιο της διερευνώμενης δικαστικώς υπόθεσης «Ξενοδοχείο Κάρλτον (της Λιλ)», όπου διοργανώνονταν από δύο τοπικούς επιχειρηματίες «βραδιές ασωτίας», σύμφωνα επίσης με το κατηγορητήριο.
 

Ads

Ο τέως γενικός διευθυντής του ΔΝΤ αφέθηκε τις απογευματινές ώρες σήμερα ελεύθερος από το Αρχηγείο της Χωροφυλακής στη Λιλ, όπου προσωποκρατήθηκε καταθέτοντας σε ανακριτή της αστυνομίας για τις ίδιες ακριβώς σε βάρος του κατηγορίες. Παρέμεινε σε προσωποκράτηση επί δύο ημέρες και μια νύκτα.
 
Ο Στρος-Καν κατέθεσε την Τρίτη το πρωί και τέθηκε υπό κράτηση για «συνέργεια σε μαστροπεία, με το επιβαρυντικό της σύστασης συμμορίας για τον σκοπό αυτόν», αλλά και για «κατάχρηση δημόσιου αγαθού».
 
Αρκετοί μοτοσικλετιστές της αστυνομίας έλαβαν θέση λίγο πριν από τις 19:00 ώρα Ελλάδας έξω από το στρατώνα της αστυνομίας, ενώ η έξοδος του αυτοκινήτου του σοσιαλιστή πρώην υπουργού φαινόταν επικείμενη, δήλωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.