Από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη έχασε τη ζωή του ένα αγοράκι ηλικίας περίπου 6 ετών που φοιτούσε σε νηπιαγωγείο δήμου της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Υποψίες ότι μπορεί η λοίμωξη να οφειλόταν στον ιό Η1Ν1 προέκυψαν από τα αποτελέσματα της νεκροψίας. Ωστόσο θα χρειαστούν 20 ημέρες για να επιβεβαιωθούν οι υποψίες αυτές, ενώ την Παρασκευή θα βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν ο πατέρας και το αδελφάκι του παιδιού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό.
 

Ads

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ιατροδικαστής, Ματθαίος Τσούγκας, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία την περασμένη Δευτέρα, οι πνεύμονες του παιδιού παρουσίαζαν πύκνωση με συνέπεια να μην μπορεί να αναπνεύσει και να καταλήξει από ανακοπή. «Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν ότι ο θάνατος προήλθε από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη, η οποία ενδεχομένως να οφείλεται και στον ιό Η1Ν1, αλλά θα πρέπει να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι υποψίες», είπε ο κ Τσούγκας.
 
Στο μεταξύ, δείγματα από το πτώμα του άτυχου παιδιού εξετάζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1. Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής ΕΣΥ της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Αντώνης Σοφός, τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα βγουν σε 20 ημέρες, ενώ σήμερα ελήφθησαν δείγματα από τα μέλη τής οικογένειας του παιδιού προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό και τα αποτελέσματα θα βγουν την προσεχή Παρασκευή.
 
Να σημειωθεί ότι το άτυχο παιδί προσβλήθηκε από τη λοίμωξη την περασμένη Τρίτη, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και είχε πόνους στους μύες και στις αρθρώσεις. Αρχικά εξετάστηκε από ιδιώτη γιατρό, στη συνέχεια οι γονείς του το πήγαν στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας και μετά σε ιδιωτική κλινική όπου και κατέληξε την περασμένη Παρασκευή.