Στη φυλακή θα οδηγηθούν τέσσερις εκ των συλληφθέντων στα επεισόδια της περασμένης Κυριακής, οι οποίοι βαρύνονται με αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Ads

 
Και οι τέσσερις κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας στην οποία απολογήθηκαν και της αρμόδιας εισαγγελέως.
 
Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος τους είναι σε συνδυασμό με τις διατάξεις του γνωστού νόμου για την «κουκούλα» και αφορούν απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, έκρηξη, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών βομβών και αντίσταση.
 
Στο πλευρό τους, βρίσκονταν από το πρωί αρκετοί νεαροί για να τους συμπαρασταθούν.
 
Στο μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα φωτογραφίες και στοιχεία της ταυτότητας πέντε ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν με την κατηγορία της συμμετοχής στα επεισόδια της περασμένης Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας. Ο μεγαλύτερος είναι 37 χρόνων και ο μικρότερος 19. Ο 37χρονος έχει γεννηθεί στη Γερμανία, ενώ ο 19χρονος είναι από την Παλαιστίνη και κατηγορείται για ληστεία, αφού άρπαξε εμπορεύματα από καταστηματάρχη.
 
Όλοι τους κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και από κοινού σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστες που εκτέλεσαν βιαιοπραγίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έκρηξης εκ της οποίας μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών βομβών, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενηθούν κίνδυνο για άνθρωπο, καθώς και για αντίσταση κατά της Αρχής.
 
Ο αλλοδαπός από την Παλαιστίνη κατηγορείται για ληστεία κατά συναυτουργία και κλοπή από κοινού.
 
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ «σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι παραπάνω συμμετείχαν σε ομάδες προσώπων που παρεισέφρησαν στον κύριο όγκο πλήθους διαφόρων φορέων, που πραγματοποιούσε συγκέντρωση στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος, και εκδήλωσαν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων με ρίψεις βομβών μολότοφ, πετρών και άλλων αντικείμενων».
 
Ο αλλοδαπός, τις βραδινές ώρες, εκμεταλλευόμενος τις παραπάνω επιθέσεις,άρπαξε με βία χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και εμπορεύματα από ιδιώτη καταστηματάρχη.
 
Είναι η πρώτη φορά που η ΕΛΑΣ προχωρά στην δημοσιοποίηση στοιχείων και φωτογραφιών συλληφθέντων σε επεισόδια και όπως ανέφεραν ανώτεροι αξιωματικοί, η τακτική αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον σε ανάλογες περιπτώσεις.