Ads

«Cult ταινίες: Είναι οι ταινίες που στην πλειοψηφία του  το κοινό της απέρριψε, ωστόσο απέκτησαν μερικούς φανατικούς οπαδούς». Αυτές είναι οι «cult ταινίες» και το Gagarin φιλοξενεί για ακόμη μία χρονιά το Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου, από τις 16 έως τις 19 Φεβρουαρίου. Μάλιστα αυτή τη φορά είναι και επετειακό, καθώς ο θεσμός συμπληρώνει 10 χρόνια.

 
«Ένας θρίαμβος της παραγνωρισμένης πλευράς της Έβδομης Τέχνης, που όλοι λατρεύουμε στα κρυφά. Ένα πολιτιστικό δρώμενο για τους απενοχοποιημένους εραστές του σινεμά. Ένας θεσμός που καγχάζει στα μούτρα της σοβαροφάνειας», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι διοργανωτές και προειδοποιούν:
 
«Το Φεστιβάλ επιστρέφει με άγριες διαθέσεις, για δέκατη χρονιά, σε πείσμα όσων δεν πίστευαν στη διάρκειά του, με μια επετειακή διοργάνωση που αναμένεται να γκρεμίσει το Gagarin 205 συθέμελα».
 
Στο 10ο Φεστιβάλ Cult Κινηματογράφου, μεταξύ άλλων, θα προβληθούν και ταινίες, που για καιρό παρέμεναν άγνωστες ακόμα και για τους φανατικούς του είδους, ενώ θα δοθούν και ειδικά βραβεία στους Κρις Σφέτα, Κώστα Τσάκωνα και τον σκηνοθέτη Σταύρο Τσιώλη. 

Παράλληλα θα υπάρξει επετειακό αφιέρωμα «στα καλύτερα χειρότερα των τελευταίων δέκα ετών», αλλά και ειδικό section με τίτλο «θυμάμαι τι έκανε πέρυσι το καλοκαίρι», με πρωταγωνιστές διάφορους «βουλευτές, όπως δεν θέλουν να τους θυμόμαστε».

Στο πλαίσιο ενός ακόμη ειδικού section θα προβληθούν αναρίθμητα διαφημιστικά σποτ «από τον σκουπιδοτενεκέ των 70s και 80s». Στη μουσική σκηνή του φεστιβάλ θα ανέβουν τα «Κακά Κορίτσια», οι «Lost Bodies» και ο Μπάμπης Μπατμανίδης, ενώ θα πραγματοποιηθεί και πάρτι.
 
Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, Νίκο Τριανταφυλλίδη»το φεστιβάλ έχει πλέον ολοκληρώσει την πρωταρχική του αποστολή και καταλυτικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το διαδίκτυο αλλά θεωρεί ότι το πνεύμα του ακόμη προκαλεί και τελικά συσπειρώνει κάθε λογής σινεφίλ με μία «θρησκευτική» συνέπεια». Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.
 
Σκηνή από την ταινία «Ας περιμένουν οι γυναίκες», που θα προβληθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ: