Την προεκλογική του εκστρατεία εν όψει των προεδρικών εκλογών ξεκινά την Τετάρτη, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό στο Twitter, έδωσε… ραντεβού στους υποστηρικτές του στο δελτίο ειδήσεων του TF1 στις 20:00, όπου αναμένεται να ανακοινώσει και επισήμως ότι διεκδικεί ξανά την προεδρία.

Ads

 
«Αποδέχθηκα την πρόσκληση της TF1 για το δελτίο των 20:00 απόψε και σας δίνω ραντεβού εκεί» γράφει ο Νικολά Σαρκοζί υπογράφοντας ως «NS».
 
Ο κεντροδεξιός πρόεδρος ακολουθεί τον Σοσιαλιστή υποψήφιο, Φρανσουά Ολάντ, στις δημοσκοπήσεις.
 
Ο πρόεδρος της Γαλλίας δέχθηκε τις τελευταίες εβδομάδες ισχυρές πιέσεις από το περιβάλλον του να εγκαταλείψει τον ρόλο του «προέδρου-ήρωα» που μάχεται κατά της οικονομικής κρίσης, τον οποίο υπολόγιζε να διατηρήσει μέχρι τον Μάρτιο και να επισπεύσει την επίσημη είσοδό του στην προεκλογική εκστρατεία, απέναντι και στο προβάδισμα του αντιπάλου του υποψήφιου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ (57,5% Ifop).
 
«Δεν είναι μυστήριο. Ο πρόεδρος επέλεξε τη σωστή στιγμή» για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, στο ραδιόφωνο France Info. «Τώρα ξεκινά η πραγματική καμπάνια. Θα έχουμε πραγματικό ντιμπέιτ και θα φανεί η αδυναμία του Σοσιαλιστή υποψήφιου» πρόσθεσε.
 
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι «όλοι ήξεραν ότι είναι υποψήφιος… δεν αλλάζει κάτι στη δική μου εκστρατεία».
 
Οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της Γαλλίας θα πραγματοποιηθούν σε δύο γύρους στις 22 Απριλίου και στις 6 Μαΐου.