Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Γιάννης Ροτζιώκος, ώστε να διευκρυνιστεί τυχόν καθυστέρηση άφιξης ασφενοφόρου στο σημείο του ατυχήματος του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ, Γ. Χούσος, κατήγγειλε με δηλώσεις του, μεγάλη καθυστέρηση του ασθενοφόρου που παρέλαβε και μετέφερε τον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Επιπλέον, σύμφωνα με τα Νέα, μέλη του κινηματογραφικού συνεργείου, καταγγέλλουν ότι χρειάστηκε να γίνει τηλεφώνημα στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο για να παρέμβει και να φτάσει γρηγορότερα το ασθενοφόρο.

Ads

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας ο σκηνοθέτης μεταφέρθη με δική του βούληση στο Νοσοκομείο Μετροπόλιταν, ενώ σύμφωνα με τον κ. Ροτζιώκο, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, απλώς πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στον σκηνοθέτη.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος τραυματίστηκε σοβαρά χθες το απόγευμα από διερχόμενη μοτοσικλέτα στη Δραπετσώνα, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της ταινίας του «Η άλλη θάλασσα».

«Στο σημείο του δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή στον μεγάλο σκηνοθέτη έφθασε ασθενοφόρο με μεγάλη καθυστέρηση. Έκανε γύρω στα 30 με 35 λεπτά, το ασθενοφόρο που πήγε να τον παραλάβει» αποκάλυψε ο κ. Χούσος στην εκπομπή «Πρωινό mou» στο mega και συμπλήρωσε: «Το ασθενοφόρο του έδωσε πρώτες βοήθειες και μετά ήρθε άλλο ασθενοφόρο της ιδιωτικής κλινικής στην οποία επιθυμούσαν οι δικοί του άνθρωποι να πάει».
 
Επιπλέον, προκαλούν εντύπωση οι καταγγελίες μελών του κινηματογραφικού συνεργείου, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, που λένε πως χρειάστηκε να γίνει τηλεφώνημα στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, για να παρέμβει και να φτάσει πιο γρήγορα το ασθενοφόρο.
 
Το πρωί της Τετάρτης, μεταδόθηκε ότι στο πρώτο ασθενοφόρο που κλήθηκε «κόλλησε» το γκάζι και έτσι ειδοποιήθηκε δεύτερο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να πάει στο σημείο. Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Γιάννης Ροτζιόκος, δήλωσε στο NewsIt ότι διέταξε ήδη Ένορκη Διοικητική Εξέταση για όσα έγιναν. Ωστόσο, επεσήμανε ότι δεν έχει ενημέρωση για το αν «κόλλησε» το γκάζι του πρώτου ασθενοφόρου.
 
«Αυτό που ξέρω είναι πως όταν έφτασαν οι διασώστες μας, επιχείρησαν να βάλουν κολάρο στον Θόδωρο Αγγελόπουλο αλλά η οικογένειά του, δεν τους το επέτρεψε καθώς εκείνη την ώρα έφτανε και το ασθενοφόρο του Metropolitan» τόνισε.
 
Σύμφωνα με εκείνους που ήταν κοντά του λίγο μετά το ατύχημα, ο Θ. Αγγελόπουλος είχε τις αισθήσεις του και μπόρεσε να ανταλλάξει κάποιες κουβέντες μαζί τους.

Ads