Στην ανάγκη άμεσης διευθέτησης του θέματος της ανταλλαγής ομολόγων (PSI) αναφέρθηκε σήμερα, Πέμπτη, ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης, Διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου.

Ads

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Χαρδούβελης τόνισε πως το θέμα της ανταλλαγής ομολόγων πρέπει να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα, αφενός διότι είναι προϋπόθεση για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, αφετέρου διότι οι πιστωτές της χώρας θέλουν να ολοκληρωθεί η συμφωνία το συντομότερο δυνατόν ώστε να μην βρεθούν αντιμέτωποι με μεγαλύτερο κούρεμα.
 
Ο κ. Χαρδούβελής ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα χρειάζεται πλέον πολλά χρήματα για να τα βγάλει πέρα, καταδεικνύοντας  με αυτό τον τρόπο το μέγεθος της απαιτούμενης εξωτερικής χρηματοδότησης.
 
Ο ίδιος αναφερόμενος στις εργασιακές σχέσεις και στις μισθολογικές αναπροσαρμογές εκτίμησε πως η τρόικα αναγνωρίζει πως αν καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθό η κατανάλωση θα υποχωρήσει περαιτέρω και θα υπάρξει μεγαλύτερη ύφεση.
 
Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι οι πιέσεις των δανειστών συνίστανται στο να διαπιστώσουν οι Έλληνες τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.