Χαμηλές θερμοκρασίες, νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και βροχές στα δυτικά και τα νησιά του Ιονίου προβλέπονται και για την Δευτέρα, την επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων.

Ads

 

«Γκρίζος» αναμένεται ο καιρός και τις επόμενες ημέρες, με την ΕΜΥ να προβλέπει βελτίωση από την Τετάρτη.

Την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, στα βόρεια θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για χιονόνερο ή χιόνι στα πεδινά της Μακεδονίας και παροδικές χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία.

Ads

Στα δυτικά κεντρικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες στις νοτιότερες θαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Πρόσκαιρη βελτίωση στα δυτικά και επέκταση των φαινόμενων στην ανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.

Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες. 

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, στα δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά αλλά και τη νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν 5 έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα και παγετός τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, στα βόρεια και δυτικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα ανατολικά και νότια τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 έως 6 μποφόρ και θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές, αλλά στη διάρκεια της ημέρας θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει ιδιαίτερες μεταβολές.