Άκρως επεισοδιακή ήταν η σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης των 39 μελών των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος στην αίθουσα του Ναυτοδικείου Πειραιά, οι οποίοι κατηγορούνται για τα ρατσιστικά συνθήματα στην παρέλαση της 25ης Μάρτη του 2010 στην Αθήνα. Η δίκη των βατραχανθρώπων σημαδεύτηκε από ενστάσεις, διακοπές, απειλές και προτροπή για σύλληψη μάρτυρα για ψευδορκία, με αποτέλεσμα να αναβληθεί τελικά για την Τρίτη το πρωί.

Ads

 
Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο όταν ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κατήγγειλε πως κάποιος από το ακροατήριο του έκανε απειλητικές χειρονομίες και ζήτησε την απομάκρυνσή του. Ο άγνωστος τότε προσπάθησε να επιτεθεί στο δικηγόρο, πηδώντας πάνω από καρέκλες. Επικράτησε πανικός, με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή της δίκης. Πάντως, ο δράτσης κατάφερε να ξεφύγει, εκμεταλλευόμενος τον χαμό που επικράτησε.
 
Δεν επρόκειτο πάντως για τη μοναδική διακοπή της δίκης. Κατά την προβολή βίντεο από την παρέλαση, παρευρισκόμενοι στην αίθουσα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ανάλογου περιεχομένου με αυτά που ακούγονταν από τη διμοιρία των βατραχανθρώπων. Παρότι διατάχθηκε η απομάκρυνσή τους, λίγη ώρα αργότερα έγινε νέα διακοπή έπειτα από καινούργια ένταση.

 
Επίσης, όταν κλήθηκε να καταθέσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αγγελίδης, που ανέδειξε το θέμα, ο συνήγορος υπεράσπισης τον κατηγόρησε ότι πέφτει σε αντιφάσεις και ζήτησε από το δικαστήριο να συλλάβει το μάρτυρα για ψευδορκία.
 
Μετά από τη νέα διακοπή το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εξετάσει το αίτημα του συνηγόρου και να αποφασίσει αν θα πρέπει να κρατηθεί ή όχι ο μάρτυρας μετά την λήξη της ακροαματικής διαδικασίας.
 
Σημειώνεται ότι έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου είχαν μαζευτεί από νωρίς μέλη της Χρυσής Αυγής και άλλων εθνικιστικών οργανώσεων, για να εκφράσουν τη
συμπαράστασή τους στους κατηγορούμενους, φωνάζοντας συνθήματα.