Επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης πως οι ελεγκτές της τρόικας έχουν θέσει θέμα μισθολογικού κόστους στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πάντως πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση να καταργηθεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Ads

 
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ανέφερε ότι το θέμα του κατώτατου μισθού είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σκοπό να αλλάξει αυτό το καθεστώς.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πρόσθεσε πως η τρόικα έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία να συζητήσει με τους εταίρους, κάτι που κάνει ήδη, σχετικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα. Σημείωσε πάντως πως η κυβέρνηση δεν θεωρεί ότι το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας έχει να κάνει με τον κατώτατο μισθό.
 
Ερωτηθείς αν η τρόικα έχει θέσει θέμα κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού επανέλαβε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, αν και αποκάλυψε πως στο παρελθόν είχε τεθεί τέτοιου είδους θέμα. Εκτίμησε πάντως πως οι ελεγκτές έχουν πειστεί από τα επιχειρήματα της ηγεσίας του υπουργείου κατά της κατάργησης των μισθών αυτών και δεν θα ξανανοίξουν το ζήτημα.