Την εκτίμηση πως η συνεργασία αριστερών και ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων δεν πρέπει να στηρίζεται μόνο σε αντιμνημονιακή βάση εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξή του στο ρ/σ ”Στο Κόκκινο” ο Αλέκος Αλαβάνος.

Ads

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ.Αλαβάνος τόνισε πως, σύμφωνα με την οπτική του ΜΑΑ και του ίδιου προσωπικά, δεν αρκεί απλώς η συνεργασία με βάση την αντιμνημονιακή κατεύθυνση, αφού μέχρι πρότινος και η ΝΔ ”συγκαταλεγόταν” σε αυτές τις δυνάμεις. Τόνισε παράλληλα πως χρειάζεται η συνενόηση, η συνάντηση σε ενα τραπέζι των αριστερών δυνάμεων, και είναι υπέρ τέτοιων πρωτοβουλιών.

Διευκρίνησε ωστόσο, ότι η προσπάθεια αυτή πρέπει να γίνει πάνω σε αρχές, σε ένα πρόγραμμα. Θα πρέπει να απαντηθούν, όπως ανέφερε, ερωτήματα όπως μέσα στο ευρώ ή όχι και γιατί, εθνικοποίηση τραπεζών ή όχι, σχεδιασμός για την οικονομική ανασυγκρότηση ή όχι, κοκ.

Για το θέμα της συμμετοχής του Μετώπου Αλληλεγγύης  και Ανατροπής και του ίδιου στις εκλογές ξεκαθάρισε πως, αν δεν υπάρξει πλατιά συνεργασία, με αρχές και πρόγραμμα που δεν θα περιορίζεται στο ”αντιμνημονιακό” πλαίσιο, δεν βλέπει τέτοια συμμετοχή.

Ads

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ  με τη σημείωση πως ο τίτλος στην ιστοσελίδα του ”Κόκκινου” δεν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενό της, όπως άλλωστε θα διαπιστώσετε.

https://akep.blogspot.com