Σε είδος και όχι σε χρήματα θα καταβάλει την προκαταβολή μισθού αλυσίδα λιανεμπορίου τροφίμων της Λάρισας. Σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της ότι αντί προκαταβολής μισθού θα έχουν τη δυνατότητα, να «ξοδεύουν» το ποσό που θα τους πιστώνεται σε αγορές από τα ράφια του καταστήματος.

Ads

 

Σύμφωνα με την καταγγελία, αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο, δεν θα γίνεται κατάθεση του ποσού της προκαταβολής των μισθών των εργαζομένων, αλλά θα την ισοφαρίζουν σε είδος, κάνοντας αγορές από τα ράφια με αποδείξεις. Μάλιστα στην περίπτωση που δεν ξοδευτεί όλο το ποσό της προκαταβολής σε ψώνια το υπόλοιπο θα πιστώνεται εκ νέου στην «προκαταβολή», του επόμενου μήνα.

Όπως αναφέρουν οι καταγγέλλοντες, η διοίκηση της εταιρείας επικαλείται έλλειψη ρευστότητας και υποστηρίζει ότι προέκρινε τη συγκεκριμένη λύση προκειμένου να μην προβεί σε απολύσεις.

Ads

Προ ημερών είχε προκύψει άλλο περιστατικό με αλυσίδα εστίασης, η οποία είχε αποφάσισε να προχωρήσει σε διανομή κουπονιών, αντί μέρους του μισθού, στους δικούς της εργαζόμενους, αλλά τελικά το «μέτρο» αυτό δεν προχώρησε.