Νικητής στο “ATP World Tour Finals” ήταν και φέτος ο Ρότζερ Φέντερερ. Στον 100ο τελικό της καριέρας του επικράτησε του Τζο-Βίλφριντ Τσόνγκα.

Ads

Η χρονιά δεν τελειώνει αν δεν κερδίσει ο Ρότζερ Φέντερερ! Ο Ελβετός δεν ήταν φέτος ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, αλλά φρόντισε το φινάλε να είναι δικό του.
 
Ο τρίτος παίκτης στην παγκόσμια κατάταξη υπερασπίστηκε τον τίτλο του στους τελικούς του Λονδίνου, κατακτώντας για έκτη φορά το τρόπαιο στο “ATP World Finals”.

Στο ματς τίτλου στην O2 Arena νίκησε σε τρίτο συνεχόμενο τουρνουά τον Τζο-Βίλφριντ Τσόνγκα με 6-3, 6-7 (6-8), 6-3. Ο Τσόνγκα ήταν ο πρώτος Γάλλος φιναλίστ στον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης μετά τον Σεμπάστιαν Γκροζάν το 2001 (σ.σ. με νικητή τον Λέιτον Χιούιτ).
 
Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ευτυχισμένος, εξουθενωμένος, ο Τζο ρούφηξε όση ενέργεια μου είχε μείνει. Είσαστε όλοι εκπληκτικοί, θα σας δω του χρόνου“, υποστήριξε ο Φέντερερ, ο πρώτος τενίστας με έξι τίτλους, ενώ συμμετείχε στον 100ο τελικό της επαγγελματικής καριέρας του.
 
Ο Τσόνγκα που… βαρέθηκε να παίζει φέτος με τον Φέντερερ, σχολίασε “είναι τρεις ήττες στη σειρά για εμένα, είναι δύσκολο για μένα. Χωρίς εσένα (σ.σ. αναφερόμενος στον Φέντερερ) μπορώ να κατακτήσω κάποιον άλλο τίτλο, αλλά βρίσκεσαι εδώ και είσαι ο καλύτερος. Είναι εκπληκτικό να βρίσκομαι στο Λονδίνο μαζί σου. Σας ευχαριστώ. Θα σας δω ίσως όλους του χρόνου“, κατέληξε ο χαρισματικός Γάλλος.

Πηγή: sport 24

Ads