Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε χθες το βράδυ στη σιιτική επαρχία Κατίφ στο ανατολικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, όταν η αστυνομία επενέβη για να διαλύσει διαδήλωση, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται ιατρική πηγή.

Ads

 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το θύμα, ο Αλί αλ-Φέλφελ, δέχθηκε μια σφαίρα στο στήθος και υπέκυψε στο νοσοκομείο.

Πολλά ακόμα άτομα τραυματίσθηκαν από πυρά αστυνομικών, οι οποίοι επενέβησαν για να διαλύσουν τη διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο ενός 19χρονου κατοίκου της περιοχής Σουίκα, ο οποίος σύμφωνα με κατοίκους σκοτώθηκε επίσης από πυρά αστυνομικών. Ο 19χρονος τραυματίσθηκε την Κυριακή κοντά σε αστυνομικό οδόφραγμα στη Σουίκα. Υπέκυψε στα τράυματά του λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

Ads

Σύμφωνα με ακτιβιστές, ένας νεαρός άνδρας τραυματίσθηκε επίσης το Σάββατο από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στη σιτική περιοχή Αουαμίγια. Η Αουαμίγια βρέθηκε στο επίκεντρο ταραχών στις αρχές Οκτωβρίου, κατά τις οποίες 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 11 αστυνομικοί, τραυματίσθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών.

Η πλειοψηφία των περίπου δύο εκατομμυρίων σιϊτών σαουδαράβων ζει στην πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου ανατολική επαρχία Κατίφ, οι κάτοικοι της οποίας διαμαρτύρονται για περιθωριοποίησή τους.