Τα επτά δισεκατομμύρια έφτασε ο πληθυσμός της γης, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Τα Ηνωμένα Έθνη κήρυξαν την 31η Οκτωβρίου ως την ημέρα των «Επτά Δισεκατομμυρίων» σε μια προσπάθεια να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου στην αύξηση του πληθυσμού. Την ίδια ώρα, πάντως ανεξάρτητοι δημογράφοι έχουν εκφράσει αντιρρήσεις αναφορικά με τη μεθοδολογία, υποστηρίζοντας ότι το πιο πιθανό είναι ο πληθυσμός της γης να φτάσει τα νούμερα αυτά του χρόνου. Το πρώτο μωρό, με τη γέννηση του οποίου ο πληθυσμός της γης, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, άγγιξε τα επτά δις είναι η μικρή Ντανίκα Μέι Καμάτσο από τις Φιλιππίνες.

Ads

Το βρέφος γεννήθηκε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο στις Φιλιππίνες και ζύγιζε 2,5 κιλά. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι ο νούμερο 7 δισεκατομμύρια κάτοικος της γης» δήλωσε η μητέρα της, Καμίλ Νταλούρα.

Το όνομα Ντανίκα σημαίνει «πρωινό αστέρι» και είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας.

Ωστόσο, κι άλλα μωρά διεκδικούν τον τίτλο αυτό. Δύο περιοχές της Ρωσίας, η Καμτσάτκα και το Καλίνινγκραντ, διεκδικούν τη γέννηση σήμερα του βρέφους που «σπάσει το ρεκόρ» των επτά δισεκατομμυρίων κατοίκων του πλανήτη. Επιπλέον, τον τίτλο, διεκδικεί ένα νεογέννητο κοριτσάκι στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της Ινδίας, σύμφωνα με φιλανθρωπική οργάνωση.  

Ads