Στην τελική ευθεία μπαίνει η μεταβίβαση του 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον Σουλτάν Αλ Σαούντ. Σε εξέλιξη συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Τσάκας: “Eίμαστε πολύ κοντά”.

Ads

Η υπογραφή του Memorandum of Understanding αποτελεί το κλειδί προκειμένου να επισπευθούν οι εξελίξεις στα διοικητικά του Παναθηναϊκού.
 
Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνάντηση μεταξύ του πληρεξούσιου δικηγόρου του Σουλτάν Αλ Σαούντ, Παναγιώτη Πετρόπουλου με τους νομικούς εκπροσώπους του Γιάννη Βαρδινογιάννη προκειμένου να μπουν οι υπογραφές στα έγγραφα.

ο Memorandum of Understanding συντάχθηκε χθες και ήδη υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές σχετικά με τους όρους που έχουν συμπεριληφθεί.
 
Η απουσία του “Τζίγγερ” στο εξωτερικό μετέθεσε για σήμερα τις εξελίξεις. Ο τελευταίος ενημερωθεί για το πληρεξούσιο εκφράζοντας την επιθυμία να το μελετήσει προσωπικά.    
 
Σε περίπτωση που υπογραφεί το MoU τότε θα εκκρεμούν δύο ακόμη βήματα για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Η διενέργεια νομικού και οικονομικού ελέγχου και το σπουδαιότερο η κατάθεση των 15 εκατομμυρίων ευρώ στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.
 
Σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία, δεν αποκλείεται ακόμη και την Τρίτη ο πρίγκηπας να βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Τσάκας: “Είμαστε πολύ κοντά”

Ο Βλάσης Τσάκας, για ακόμη μία φορά εμφανίσττηκε βεβαιος για την υλοποίηση της συμφωνίας. Αναλυτικά όσα είπε στον “Libero107,4”.
 
Για το αν είναι κοντά στην υπογραφή της συμφωνίας: “Είμαστε πολύ κοντά στην υπογραφή της συμφωνίας“.
 
Για το αν αλλάξουν τα πράγματα: “Σήμερα θα γίνει το ραντεβού και αν δεν προκύψει κάτι θα πέσουν οι υπογραφές και θα αλλάξουν εντελώς τα πράγματα“.
 
Για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού: “Τα 15 εκ και τα 55 εκ. είναι δεδομένα. Για μας είναι πρωταρχικό το θέμα του γηπέδου. Υπάρχει εταιρία που θα αναλάβει το design και θα στολίσουμε τον Βοτανικό ως το σπίτι του Παναθηναϊκός
 
Για τον Σικαμπάλα: “Έχουμε έρθει σε συμφωνία, έχουμε υπογράψει προσύμφωνο. Έχει ολοκληρωθεί σαν παίκτης, έχει κάποιες αδυναμίες, αλλά έτσι είναι οι μεγάλοι παίκτες. Είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό αν ολοκληρωθεί η συμφωνία. Προλάβαμε τη γαλλική Λιλ πριν τον πάρει“.
 
Για το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: “Ο Παναθηναϊκός είναι φορμαρισμένος, αν παίξει, όμως, όπως στο δεύτερο μέρος με τον Εργοτέλη θα κερδίσει σίγουρα το παιχνίδι“.
 
Για το τι είχε γίνει και δεν είχε προχωρήσει η υπόθεση με τον ΠΑΟΚ: “Είχε προχωρήσει ένα deal αρκετά, τότε ήταν ο Μπατατούδης, είχε υπογράψει κάποια χαρτιά, όμως, η αποψίλωση του ρόστερ, αλλά και κάποια άλλα θέματα είχαν κάνει τους ανθρώπους από την Αργεντινή να πάρουν πίσω την αρχική τους απόφαση και να πάρουν τα λεφτά τους πίσω“.
 
Για το τι διαφορά η τότε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ και αυτή με τον Παναθηναϊκό: “Και στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό είχαν πολλά λεφτά οι επενδυτές και δεν ήταν άνθρωποι που ήθελαν να διαφημιστούν“.
 
Για το ποιο ρόλο θα αναλάβει ο Τσάκας στη νέα διοίκηση του Παναθηναϊκού: “Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ενώ ο Πρίγκιπας θα είναι ο πρόεδρος“.
 
Δεν έχει πει την τελευταία κουβέντα η Arboris Capital

Ads

H Arboris Capital αποδέχτηκε την 20ήμερη παράταση που έδωσε η ΠΑΕ και σύντομα θα επιστρέψει στην Αθήνα με πρόταση. Μπορεί αυτή τη στιγμή ο πρίγκιπας Αλ Σαούντ να είναι το μεγάλο φαβορί για την αγορά των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη και κατ επέκταση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αυτό όμως δεν σημαίνει πως το ενδιαφέρον της Arboris Capital έχει απορριφθεί.
 
Έτσι η 20ημερη παράταση που έδωσε η πράσινη ΠΑΕ έγινε αποδεκτή από την εταιρία με έδρα το Άμπου Ντάμπι. Σημειώνεται, πως σε αυτό το διάστημα θα πραγματοποιηθεί και ο έλεγχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον πρίγκιπα Αλ Σαούντ, οπότε υπάρχει χρόνος για την Arboris Capital να φέρει την πρόταση της. Με το ζήτημα πάντως ασχολείται προσωπικά ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας Ρίτσαρντ Κχάλχουμπ.
 
Αγωνία για Καραγκούνη
 
Κορυφώνεται η αγωνία για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα για τους παίκτες που θα έχει στην διάθεσή του στην αποστολή για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος τεχνικός πονοκεφαλιάζει με τον Γιώργο Καραγκούνη, καθώς δεν προπονήθηκε την Πέμπτη λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί.

Πλέον, η συμμετοχή του ή όχι στο ματς με τον “Δικέφαλο του Βορρά” θα ξεκαθαρίσει οριστικά  αύριο. Από ίωση συνεχίζει να ταλαιπωρείται και ο Αντώνης Πετρόπουλος, ο οποίος παρέμεινε κλινήρης και τίθεται εκτός μάχης.
 
Βύντρα και Ρούντολφ υποβλήθηκαν σε θεραπεία, προκειμένου να είναι έτοιμοι στο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής με την ΑΕΚ, ενώ ατομικά γυμνάστηκαν οι Κοτσόλης και Χριστοδουλόπουλος. Στο υπόλοιπο πρόγραμμα της προπόνησης στην Παιανία περιελάμβανε: ζέσταμα, ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας σε δύο γκρουπ, δίτερμα στα 3/4 του γηπέδου και τέλος, δίτερμα σε μικρό χώρο.
 
Λέτο ο κορυφαίος
Ο Σεμπαστιάν Λέτο έχει κλέψει μέχρι στιγμής την παράσταση με τις εμφανίσεις του στη Superleague. Ο Αργεντινός μέσος έχει κάνει τη διαφορά κάτι που μαρτυρούν και οι αριθμοί της στατιστικής υπηρεσίας που έχει αναλάβει την κάλυψη της Σούπερ Λίγκα.
 
Σύμφωνα με την galanissportsdata.com, ο Λέτο  είναι ο κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, είναι πρώτος στις κατηγορίες “Evaluation Points” και “Evaluation Index”, οι οποίοι δείχνουν, ουσιαστικά, τους κορυφαίους της αγωνιστικής περιόδου.

Πηγή: sport24.gr