Την 1η Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τον «Επαναστατικό Αγώνα»

20:24 | 24 Οκτ. 2011

«Εμείς δεν είμαστε σαν εσάς. Δεν έχουμε ούτε διευθυντές ούτε τίποτα. Δεν έχουμε ιεραρχική δομή», δήλωσε ο Νίκος Μαζιώτης στο δικαστήριο, αμέσως μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου στη δίκη για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα». 

Ο Ν. Μαζιώτης επανέλαβε πως είναι περήφανος για τις ενέργειες της οργάνωσης και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας» είχε στόχο να βλάψει μέρος του πληθυσμού της χώρας, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. 

«Εμείς θέλουμε να πούμε ότι οι στόχοι μας ήταν συγκεκριμένοι. Δεν θέλαμε να πληγωθούν αθώοι πολίτες», επισήμανε.

Παράλληλα ζήτησε από το δικαστήριο να διευκρινίσει τη συμμετοχή του καθενός και τις συγκεκριμένες πράξεις που του αποδίδονται. 

Αντίστοιχη θέση διατυπώθηκε με ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου, που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, υποστηρίζοντας ότι είναι αόριστο και δεν προσδιορίζει με σαφή αιτιολογία τις συγκεκριμένες πράξεις που καταλογίζονται στον καθένα απ' τους κατηγορουμένους.

Η σύζυγος του Ν. Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα είπε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος της και ότι δικάζονται με τη λογική της συλλογικής ευθύνης.  «Δικαζόμαστε για ενέργειες, χωρίς κανένα στοιχείο, ούτε καν ένδειξη. Είναι πολύ λογικό ότι ήρθατε να μας καταδικάσετε σε 100 χρόνια τον καθένα. Είναι λογικό να καταδικαστούμε ως αρχηγοί χωρίς κανένα στοιχείο. Η έκπληξη για μένα θα είναι να μη συμβεί αυτό».

Την απόρριψη της ένστασης ζήτησε ο Εισαγγελέας Έδρας Αντώνης Λιόγας, υποστηρίζοντας ότι η κατηγορία είναι σαφής και ορισμένη. 

Η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενστάσεως αναμένεται την 1η Νοεμβρίου, οπότε θα συνεδριάσει ξανά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. 

Κατηγορία άρθρου:

Tags άρθρου:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από αύριο, Τετάρτη 1η Ιουνίου, οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση εξόφλησης των οφειλομένων. Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι...
(0)
Πορεία στο κέντρο της ΑΘήνας πραγματοποιούν από το πρωί της Τρίτης οι λιμενεργάτες, με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος. Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, όπου λίγο μετά το...
(0)
Την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για να νομοθετήσει την κατάργηση της διάταξης για τις offshore, πριν από τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ, ζητά η Νέα Δημοκρατία. Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του...
(0)

E-mail alerts

Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για έκτακτα γεγονότα, θέματα ή πρόσωπα που σας ενδιαφέρουν όπως η κατηγορία Ελλάδα;

Κάντε το με ένα κλικ, στην νέα δωρεάν υπηρεσία e-mail alerts που σας προσφέρει το TVXS.
Για να εγγραφείτε, πρέπει να κάνετε log in.

Σχολιασμός, πατήστε για να δείτε τα σχόλια και να σχολιάσετε.

Powered by Pressflow, an open source content management system