Με τρεις αναμετρήσεις άνοιξε σήμερα η αυλαία της έβδομης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague. Ο Παναθηναϊκός χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία έκαμψε την αντίσταση του Εργοτέλη με 4-0 στο ΟΑΚΑ. Στα υπόλοιπα παιχνίδια Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη έμειναν στο 1-1, ενώ ο Ατρόμητος ξεπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 παραμένοντας αήττητος.

Ads

Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 4-0

Έχοντας σε κέφια τους Λέτο και Κουίνσι ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του Εργοτέλη με 4-0 παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα συνέχισαν τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις παίζοντας υπό το βλέμμα περίπου 15.000 φίλων του αλλά και του εκπροσώπου του πρίγκιπα, Βασίλη Τσάκα.

Οι πράσινοι έδειξαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά ότι δεν θέλουν να μπουν σε περιπέτειες και μόλις στο 7ο λεπτό ο Μπουμσόνγκ με κεφαλιά, αφού πρώτα με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι έχασαν τον ρυθμό τους για δέκα λεπτά περίπου και έδειχναν ευάλωτοι γεγονός ωστόσο που δεν εκμεταλλεύθηκαν οι Κρητικοί. Έτσι, στο 25′ μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Κουίνσι ο Λέτο με πλασέ αύξησε τον δείκτη του σκορ. Επτά λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός πέτυχε το 3-0 και ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς, όταν ο Μαρίνος έκανε την σέντρα, ο Κουίνσι την κεφαλιά πάσα και ο πεσμένος Κατσουράνης με γυριστό σουτ σημείωσε το 3-0.

Ads

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μια πεντάλεπτη διακοπή από τον κ. Μήτσιο λόγω κάποιων συνθημάτων με στόχο τον Πρωθυπουργό και ενός πανό για την Βουλή των Ελλήνων.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ιδιαίτερα με το «τριφύλλι» να εδραιώνει την νίκη του μόλις στο 57′ με τον Λέτο να κερδίζει και να ευστοχεί σε πέναλτι κάνοντας το 4-0. Στην συνέχεια του αγώνα, οι Κουίνσι και Ζέκα είχαν πολύ καλή παρουσία ενώ «άτυχος» στάθηκε και ο Καραγκούνης που μπήκε στο ματς στο 66′  και στο 76′ μετά την σέντρα του Λέτο με απευθείας σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πίρσον.

 

Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη 1-1

Ισόπαλη με 1-1 έληξε η αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με την Ξάνθη που διεξήχθη στην έδρα των Αρκάδων.Το αποτέλεσμα αυτό δεν ικανοποιεί καμία από τις δύο ομάδες καθώς οι γηπεδούχοι παρέμειναν χωρίς νίκη μετά από πέντε αγώνες, ενώ οι φιλοξενούμενοι για ακόμη ένα παιχνίδι δεν κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Αστέρα καθώς μόλις στο 20 δευτερόλεπτο ο Αργυρόπουλος με αυτογκόλ έβαλε την Ξάνθη σε θέση οδηγού. Παρ’ όλα αυτά οι παίκτες του Οράσιο Γκονσάλβες συνήλθαν άμεσα από το σοκ και με πρωταγωνιστή τον Μπρέσκα έλεγξαν το ρυθμό. Η υπεροχή των Αρκάδων στον αγωνιστικό χώρο δεν άργησε να αποτυπωθεί και στο σκορ καθώς στο 28’ ο Ράγιος, εκμεταλλευόμενος την λάθος έξοδο του Βαβιανί, κατέφερε να φέρει στα ίσα το παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε και από το 57’ και μετά οι Ακρίτες έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να πάρουν και πάλι προβάδισμα στο σκορ. Μάλιστα η πιο μεγάλη στιγμή ήρθε για την Ξάνθη στο 92′, όταν ο Βλαχοδήμος βρέθηκε απέναντι από το τέρμα με εξουδετερωμένο τον Χακόμπο, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Από την πλευρά τους και οι γηπεδούχοι έφτασαν σε μερικές περιπτώσεις κοντά στο γκολ ωστόσο ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων φώναξε το παρών τόσο στην φάση του 53′ με τον Πουλίδο, όσο και στο  87′ στην κεφαλιά του Περόνε.

 

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Τις καλές του εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα συνέχισε ο Ατρόμητος επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι με 1-0 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα στα πρώτα δέκα λεπτά είχαν δύο πολύ καλές φάσεις για να ανοίξουν το σκορ. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Ατρόμητος και με το Γιαννούλη στο 31’ έκανε το 1-0. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας αμυντικός αφού δέχτηκε ασίστ από τον Έπσταϊν μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά και με διαγώνιο πλασέ έστειλε αρχικά τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κηπουρού και στη συνέχεια στα δίχτυα.

Στην επανάληψη, οι Ηπειρώτες εμφανίστηκαν βελτιωμένοι και προσπάθησαν να διεκδικήσουν το βαθμό της ισοπαλίας παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι διατήρησαν το αήττητο τους χωρίς να αισθανθούν μεγάλη απειλή.

Πηγή: sport24