Τουλάχιστον 22 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα σε όλη τη Συρία από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ads

«Μπασάρ, η σειρά σου θα έρθει σύντομα», έγραφε ένα πανό που κρατούσε μία ομάδα διαδηλωτών στη Χομς, μετά το θάνατο του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι χθες Πέμπτη από τους μαχητές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

«Η επανάστασή μας θα διαρκέσει, θα εξακολουθήσουμε να ζητάμε με όλες μας τις δυνάμεις την πτώση του καθεστώτος και να λέμε στον κόσμο ότι ο συριακός λαός δεν θα παραδοθεί», έγραψαν οι αντικαθεστωτικοί στη σελίδα Syrian Revolution 2011 του Facebook.

Στη νότια επαρχία Ντεράα έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους που παρευρισκόταν σε μία κηδεία, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Ads

Χτυπώντας τα χέρια τους οι άνθρωποι φώναζαν: «Οι προσευχές μας σύντομα θα εισακουστούν και η συμμορία σας θα δικαστεί για τα εγκλήματα που διέπραξε».

Οι διαδηλωτές είχαν ονομάσει τη σημερινή ημέρα «Παρασκευή των μαρτύρων της αραβικής διορίας», αναφερόμενοι στη διορία των δύο εβδομάδων που έδωσε ο Αραβικός Σύνδεσμος στη συριακή κυβέρνηση προκειμένου να βάλει τέλος στη βία και να ξεκινήσει διάλογο με την αντιπολίτευση.