Σε ρητή διάψευση της είδησης η οποία μεταδόθηκε από το σύνολο των ΜΜΕ, ότι η αστυνομία εισέβαλε ή βρέθηκε κοντά στο χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο για να λήξει την «ομηρία» καθηγητών από διαμαρτυρόμενους φοιτητές, προχώρησε –μιλώντας στο tvxs.gr- ο πρύτανης Ευρυπίδης Στεφάνου. 

Ads

 
Όπως δηλώνει, μαζί με άλλους συναδέλφους του, στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης βρισκόταν στην αίθουσα του Τμήματος Φυσικής καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης των φοιτητών, από χθες το μεσημέρι έως και περίπου στις 2.30 τη νύχτα.
 
Μιλώντας στο tvxs.gr, είπε ότι μετά από συνεννόηση με τους υπόλοιπους παριστάμενους καθηγητές, ο ίδιος βρισκόταν σε επαφή με την Αστυνομική Διεύθυνση και τον εισαγγελέα Ηρακλείου, ζητώντας και από τις δύο πλευρές χρόνο προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα ενδοπανεπιστημιακά.
 
Γεγονός που -όπως είπε- κατανόησαν οι αρχές, μια και παρόλες τις προβλέψεις της νομοθεσίας υπέρ της δυνατότητας εισβολής της αστυνομίας σε περιπτώσεις κατά τις οποίες διαπράττονται ποινικές πράξεις, βασικό μέλημα  όλων των εμπλεκομένων ήταν να αποφευχθούν γεγονότα τα οποία ενδεχομένως να προκαλούσαν αλυσιδωτά φαινόμενα έντασης γενικότερα στο χώρο της Εκπαίδευσης.
 
Ο συντάκτης ο οποίος πρώτος μετέδωσε την είδηση στα ΜΜΕ περί αστυνομικής εισβολής στο χώρο του Πανεπιστημίου ουδέποτε διασταύρωσε τις πληροφορίες με τους παριστάμενους καθηγητές, τονίζει ο κ. Στεφάνου.
 
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο και επισήμως η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζει ψευδή την πληροφόρηση για «έφοδο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης που πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Τρίτης η αστυνομία, ……  και «η αστυνομία πήγε, εισήλθε στο Πανεπιστήμιο αλλά με παρέμβαση του Πρύτανη Ευρ. Στεφάνου δεν συνέλαβε κανέναν αλλά απλά έμεινε στο χώρο για να τον περιφρουρήσει».