Παραιτήθηκε από τη θέση του αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας ο πρώην Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Κώστας Κεντέρης, ο οποίος είχε κληθεί μαζί με άλλους 156 αθλητές να παρουσιαστεί στη θέση που υπηρετεί και να πάρει φύλλο πορείας.

Ads

Η διαταγή του ΓΕΕΘΑ εκδόθηκε στις αρχές του Σεπτεμβρίου, ενώ εστάλη φύλλο πορείας στους Ολυμπιονίκες να παρουσιαστούν μέχρι τις 15/9 σε συγκεκριμένη υπηρεσία ή μονάδα του κλάδου όπου ανήκουν ή του ΓΕΕΘΑ

Όλα έγιναν κατόπιν εντολής του υπουργού Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, που έκρινε πως είναι αναγκαίο να αξιοποιηθούν όλοι οι αξιωματικοί και να μην αμείβονται δίχως να προσφέρουν υπηρεσίες.

Ο Κώστας Κεντέρης, ωστόσο, δεν εμφανίστηκε στο στρατόπεδο της Μυτιλήνης και απέστειλε την παραίτησή του, μιας και τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στην ξενοδοχειακή επιχείρησή του στην Ήπειρο.

Ads

Ο Κεντέρης κατείχε τη θέση του αξιωματικού στην Πολεμική Αεροπορία μετά τη νίκη του στα 200μ των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ το 2000.

Παρουσιάστηκε ο Ιωάννης Μελισσανίδης

Ο Ολυμπιονίκης, επίσης αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, Ιωάννης Μελισσανίδης, ο οποίος βρισκόταν στις ΗΠΑ, έχει παρουσιασθεί στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών στις Σέδες, στη Θεσσαλονίκη.