Από την Κρήτη όπου κατάγεται αλλά βρίσκονταν πριν αναχωρήσει για την Τζέντα, ο Βλάσης Τσάκας μίλησε για το deal του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη αλλά και την άφιξή του στην Ελλάδα.

Ads

 
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Athletic Radio 104,2 ” της Κρήτης αναφέρθηκε στα εμπόδια και τα πλάνα του Σουλτάν Αλ Σαούντ για το “τριφύλλι”, το νέο γήπεδο ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ΟΦΗ και τον Βατσινά.
 
Αναλυτικά όσα είπε ο Βλάσης Τσάκας:
 
– Για το ποια είναι η έδρα του:

«Βρίσκομαι κάθε μήνα στην Ελλάδα και η έδρα μου είναι στην Καβάλα και στην Θεσσαλονίκη».
 
– Για το τι ζήτησε η πλευρά Βαρδινογιάννη για να γίνει το deal:
 
«Αυτή τη στιγμή η πλευρά Βαρδινιογιάννη ζήτησε κάποια έγραφα. Μέσα της εβδομάδας θα έχουν σταλεί. Αύριο θα είμαστε στην Τζέντα και μέσα στο Σαβ/κο θα έχουμε την άφιξη του πρίγκιπα».
 
– Για την ανάμειξη του πρίγκιπα:
 
«Ο πρίγκιπας θα ήταν χαζό να λέγαμε ότι είναι Παναθηναϊκός. Είχαμε ένα πλάνο επενδυτικό, εγώ του πρότεινα να πάρει τον Παναθηναϊκό, το είδε στην αρχή με επιφύλαξη αλλά με τον καιρό έγινε πιο ζεστός».
 
– Για το πως προέκυψε αυτό το ενδιαφέρον:
 
«Στόχος του γκρουπ του πρίγκιπα ήταν να επενδύσει στην Ελλάδα, σε μια κοντινή χώρα προς αυτούς, οπότε με τον Παναθηναικό ανοίγουν πόρτες και σιγά – σιγά φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Δεν είναι απλά ενδιαφέρον είναι μια επισημη πρόταση μελετημένη και καλά διατυπωμένη».
 
Για την συνάντηση με τον Βαρδινογιάννη:
 
«Ο πρίγκιπας την επόμενη εβδομάδα θα έρθει να συναντήσει τον κ. Βαρδινογιάννη».
 
– Για τα εμπόδια που προέκυψαν:
 
«Όλα ήταν εις γνώση μας. Δεν το κάναμε για τον ντόρο. Έχει βρεθεί η φόρμουλα για να ξεπεραστεί το παραμικρό. Μετά την άφιξη του Πρίγκιπα Σουλτάν στην Αθήνα θα γίνουν όλα. Θα μπορούσε να μην θέλει η κυβέρνηση έναν άνθρωπο που θέλει να επενδύσει στην χώρα. Είναι δυνατόν στους ανθρώπους που δεν θέλουν να επενδύσουν να τους κλείνεις τις πόρτες. Είμαι πεπεισμένος πως η κυβέρνηση θα δώσει λύση».
 
– Για τον τρόπο εισόδου στον Παναθηναϊκό:
 
«Η θεώρηση των εγγράφων είναι τυπικό θέμα. Από εκεί και πέρα μπαίνουν οι ορκωτοί λογιστής για μια διαδικασία που δεν θα πάρει πάνω από 20 ημέρες και εκεί τελειώνει το θέμα. Εμείς ως νέοι μέτοχοι θα κάνουμε στην συνέχεια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ώστε να ορίσουμε το νέο ΔΣ. Αυτό θα μας πάρει «χονδρικά» έναν μήνα».
 
– Για τα πλάνα κατασκευής νέου γηπέδου:
 
«Δεν νοείται να μην κάνουμε νέο γήπεδο. Για εμάς είναι ένα δελέαρ και θέλουμε να επαναφέρουμε κέρδη στην ομάδα. Οι ομάδες σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ πρέπει να ισοσκελίζουν τον προϋπολογισμό τους».
 
– Πως προέκυψε το ενδιαφέρον του Πρίγκιπα για τον ΠΑΟ:
 
«Θεώρησα πως είναι μια καλή ιδέα και βρήκε ανταπόκριση. Κατάλαβε ο πρίγκιπας και είπε το «ναι». Ο Παναθηναϊκός «αβαντάρει» το επενδυτικό πρόγραμμα που σκεφτόμαστε να ακολουθήσουμε στην Ελλάδα».
 
– Για την σχέση του με την Κρήτη και τα πλάνα του πρίγκιπα να επενδύσει στο νησί μας:
 
«Είμαι άρρωστος Κρητικός. Ο πρίγκιπας έχει επισκεφτεί την Κρήτη και το επενδυτικό πλάνο που έχει για την Ελλάδα ξεκινάει από το νησί μας. Δεν θέλω να πω περισσότερα. Η Κρήτη είναι το διαμάντι της Μεσογείου και δεν μπορεί να λείπει από τα πλάνα ενός επενδυτή. Μας ενδιαφέρουν δύο μεγάλα έργα στο νησί και θα έχουμε την χαρά να τα πάρουμε».
 
– Για το αν παρακολουθεί τον ΟΦΗ:
 
«Εκεί που δεν με ήξερε κανένας, πήγα και με τον Πανσερραϊκό όταν μας «σφάξανε». Όπου μπορώ, πετάγομαι για να δω τον ΟΦΗ που είναι το δεύτερο «λιμανάκι» μου. Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, πηγαίνω και παρακολουθώ την ομάδα».
 
– Για το αν είναι αλήθεια ότι του έγινε κρούση για «προξενιό» του ΟΦΗ με υποψήφιους επενδυτές:
 
«Αληθεύει όμως είχε ξεκινήσει το σχέδιο για τον Παναθηναϊκό. Ο ΟΦΗ είναι ένα τοπικό μέγεθος χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την ιστορία του ενώ ο Παναθηναϊκός είναι ένα ευρωπαϊκό μέγεθος. Μακάρι να βρεθεί και ένας επενδυτής για τον ΟΦΗ και θα χαρώ να μεσολαβήσω».
 
– Για την φερόμενη σχέση του με τον Φανούρη Βατσινά:
 
«Αν πούμε ότι κάτι έγινε και αλλάξω το πρόγραμμα μου για μια ημέρα. Εδώ, φανταστείτε ότι ξαφνικά μου έγινε μια ερώτηση για τον κύριο Βατσινά; Λέω από πού και ως που. Γνωρίζεις ότι το Ηράκλειο είναι μικρό και γνωρίζει ο ένας τον άλλο. Επειδή τα αδέρφια μας έχουν μια κουμπαριά, πρέπει να τρέχει κάτι μεμπτό; Αυτό δείχνει μια κακοβουλία και προσπαθούν να βάλουν εμπόδια. Λεφτά προσπαθεί να βάλει ο άνθρωπος στην Ελλάδα. Αν είμαστε τόσο large και δεν τα θέλουμε, τότε τι να πω;».

Πηγή:Sport24