Η  Ελλάδα δεν σώζεται με τίποτε αναφέρει άρθρο που δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Focus, γνωστό για τις συχνές επιθέσεις του κατά της Ελλάδας. Παρά τις υποσχέσεις του Ελληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για περικοπές πολλών δις. ευρώ, στην πράξη δεν γίνεται τίποτα. Ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος έχει απολυθεί, ενώ οι βουλευτές διατηρούν τα υπηρεσιακά τους αυτοκίνητα. Η πτώχευση θα ήταν λυτρωτική για τη χώρα, υποστηρίζει. Σε παρόμοι κλίμα δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail που γράφει ότι είναι καιρός να σταμτήσουν να βασανίζονται οι Έλληνες.

Ads

Ο αρθρογράφος διατείνεται ότι οι Ελληνες δεν πρόκειται ποτέ να κάνουν πραγματικά οικονομίες γιατί απλά δεν μπορούν. Για πόσο καιρό ακόμα θα πιστεύουμε τα λόγια του Παπανδρέου για την εξυγίανση του κράτους και την πρόσκληση για επενδύσεις σε μια νέα Ελλάδα, διερωτάται;

Θυμίζουμε -συμπληρώνει- ότι ένα μέρος του πλεονάζοντος προσωπικού στο δημόσιο έπρεπε να είχε απολυθεί, στο υπόλοιπο να είχαν γίνει περικοπές 20% του μισθού και μέχρι τέλους του χρόνου να έχει πουληθεί ακίνητη περιουσία ύψους 5 δις. ευρώ. Αντί για τα παραπάνω η υπερχρεωμένη Ελλάδα σημειώνει δύο εκπληκτικές επιδόσεις:

Ο κάθε βουλευτής, από τους 300 συνολικά, διαθέτει υπηρεσιακό αυτοκίνητο ή τουλάχιστον δικαιούται. Αντίθετα, οι γερμανοί βουλευτές μετακινούνται με τρένο.

Ads

Κάθε έλληνας πολίτης δικαιούται όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας δωρεάν παιδείας στα δημόσια πανεπιστήμια. Αντίθετα, οι γερμανοί φοιτητές πληρώνουν δίδακτρα.

Ο αρθρογράφος ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου χρησιμοποιεί το επιχείρημα της χρεοκοπίας εκβιαστικά προκειμένου να εξασφαλίζει νέες δανειακές βοήθειες, γι΄αυτό και προτείνει να ληφθεί σοβαρά το ελληνικό επιχείρημα και να αφεθεί στην πραγματικότητα η Ελλάδα να χρεοκοπήσει.

Ας δώσουμε στους Ελληνες τη δυνατότητα για ένα νέο ξεκίνημα. Η ευκαιρία προσφέρεται στις 10 Οκτωβρίου οπότε η Ελλάδα χωρίς νέα δάνεια δεν θα έχει πλέον χρήματα. Η Ευρώπη πρέπει να αδράξει αυτή τη μοναδική ευκαιρία.

Χρεοκοπία της Ελλάδας, με πραγματικό κούρεμα χρέους της τάξεως του 80% και παράλληλα με την άσκηση πίεσης για πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Μόνο τότε οι Ελληνες θα αναζητήσουν ένα αυθεντικό επιχειρηματικό μοντέλο για τη χώρα τους. Μόνο τότε η Ευρωπαϊκή Ενωση θα επιβιώσει από την περιπέτεια «Ελλάς».

DAILY MAIL: Καιρός να σταματήσουν οι Έλληνες να βασανίζονται!

Οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν να υποφέρουν από αυτό το μαρτύριο που τους έχουν επιβάλλει οι Βρυξέλλες και θα πρέπει να φύγουν από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα αν θέλουν να ανακάμψουν οικονομικά, υποστηρίζει η Μαίρη Έλεν Σάινον σε σχόλιό της για την εφημερίδα Daily Mail.

Με αφορμή την επίσημη επιβεβαίωση για την αποτυχία κάλυψης των δημοσιονομικών στόχων για το 2011, η αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι επρόκειτο για ένα αναμενόμενο συμπέρασμα που δεν θα έπρεπε να ξαφνιάσει τις αγορές. «Φυσικά και δεν θα ικανοποιούνταν οι στόχοι και το ΑΕΠ θα παρουσίαζε νέα μείωση. Αυτό είναι το φυσικό επακόλουθο στην Ελλάδα η οποία βρίσκεται υπό το ευρωπαϊκό καθεστώς του ακραίου αποπληθωρισμού», αναφέρει η συντάκτρια θέτοντας παράλληλα τα ερώτημα:

«Τι άλλο περίμεναν οι αγορές από την Αθήνα; δημοσιονομική εντιμότητα και ανάπτυξη ενώ ο παγκόσμια οικονομία οδεύει προς την ύφεση και η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη σε μία θανάσιμη νομισματική ένωση;»

Το κυριότερο όμως ερώτημα, υποστηρίζει η Σάινον, είναι γιατί ο Έλληνας Πρωθυπουργός αντί να αντισταθεί στις προσταγές των Βρυξελλών συνεχίζει να είναι μάρτυρας του εξευτελισμού της χώρας του. «Βλέπει το χρέος, την ανεργία και τη μιζέρια που έχει φέρει η συμφωνία της Ελλάδας για τη διάσωση του ευρώ και το μόνο που μπορεί να πει είναι ότι θα ικανοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της χώρας». Και συνεχίζει:

«Επομένως για να διασώσει την αξιοπιστία της χώρας του στα μάτια των ιδεολόγων των Βρυξελλών – γιατί σίγουρα γνωρίζει ότι δεν διασώζει την αξιοπιστία της στα μάτια των διεθνών επενδυτών της – ο Παπανδρέου είναι διατεθειμένος να παραβλέψει την καταστροφή της οικονομίας της χώρας του», σημειώνει η αρθρογράφος, η οποία χαρακτηρίζει τρομακτική αυτή τη συμπεριφορά. «Αυτό που θα πρέπει να πει είναι: αρκετά με το βασανιστήριο. Καιρός να εγκαταλείψουμε το ευρώ», καταλήγει.