Πληροφορίες για τα πιο επικαιροποιημένα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας θα παρέχει στην ιστοσελίδα της από αύριο -και κάθε δεύτερη Παρασκευή, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
 

Ads

Η ανάλυση, που θα έχει τη μορφή δημοσιεύματος, θα φέρει τον τίτλο «Η Ελληνική Οικονομία» και σύμφωνα με την Αρχή στοχεύει να παρουσιάσει τα πιο πρόσφατα και σημαντικά οικονομικά στοιχεία για την Ελλάδα με τρόπο σαφή και ολοκληρωμένο.

 
Το δημοσίευμα, γραμμένο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, θα απευθύνεται σε χρήστες που αναζητούν επικαιροποιημένα στοιχεία, όσον αφορά στις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις, καθώς και πιο μακροπρόθεσμες οικονομικές τάσεις. Θα παρέχει δε πληροφορίες για τους κύριους οικονομικούς δείκτες, καθώς και στατιστικές χρονοσειρές που καταρτίζονται, κυρίως, από την ΕΛΣΤΑΤ.

 
Στο προσεχές διάστημα η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα πραγματοποιήσει στις εγκαταστάσεις της workshop για την αξιολόγηση των πρακτικών που ακολουθούνται στο πλαίσιο καταγραφής του βαθμού συμμόρφωσης των χωρών – μελών, με τις αρχές του κώδικα ορθής πρακτικής της Eurostat. Η Αρχή αναμένεται να  προχωρήσει επιπλέον σε πιλoτική διαδικασία πιστοποίησης στατιστικών σε διάφορους φορείς της χώρας με βάση τα συμπεράσματα του ανωτέρου workshop.

Ads