«Η κυβέρνηση δεν έκανε αυτά που έπρεπε και τα αποτελέσματα πέφτουν επί δικαίων και αδίκων», τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων.
 

Ads

Μιλώντας στο Βήμα 99,5 η Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε ότι η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να κυβερνήσει και ζήτησε σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας.

 
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας πρότεινε αντί να τεθούν εκτός «30.000 υπάλληλοι με τρόπο τσαπατσούλικο, να επιβαρυνθούν οι μισθοί με ένα 2%, μέχρι να αξιολογηθούν σωστά αυτοί οι άνθρωποι».
 
Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι ανακοίνωσε τα μέτρα σε μια «κόλλα Α4» και για το ότι ο πρωθυπουργός έχει χαθεί.
 
Επέκρινε, δε, την αντιπολίτευση για λαϊκισμό και επισήμανε πως «στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη δεν μπορεί να κυβερνήσει κάποιος».
 
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τάχθηκε υπέρ κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, σημειώνοντας: «Ο Σαμαράς δεν έχει συνομιλητή, ο Παπανδρέου έχει χάσει αξιοπιστία, ο Βενιζέλος δεν την είχε ποτέ. Όλοι μαζί όμως μπορούν να δώσουν άλλη εικόνα».