Δεν τίθεται σε δημοψήφισμα η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Ads

«Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και στο ευρώ είναι μία αμετάκλητη και θεμελιώδης εθνική επιλογή την οποία ο ελληνικός λαός προστατεύει με τις θυσίες του γιατί γνωρίζει πόσο πολύτιμη είναι» ανέφερε.

«Η Ελλάδα δε, λόγω του μεγέθους της, δεν είναι ούτε μπορεί να καταστεί ποτέ το κεντρικό πρόβλημα της ευρωζώνης. Γνωρίζουμε όμως ότι τα δημοσιονομικά μας μεγέθη και οι οικονομικές μας δομές συνιστούν ένα πρόβλημα για την Ευρωζώνη, το οποίο με την εφαρμογή του προγράμματος και την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε οριστικά», πρόσθεσε.
 
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης σχολίασε πως η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, «την ώρα που η κυβέρνηση προαναγγέλλει νέα επώδυνα μέτρα αποκαλύπτει ύποπτη σπουδή και πανικόβλητες μεθοδεύσεις».
 
«Δεν έχει καμία σχέση με προθέσεις εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, όπως ισχυρίζεται ο αρμόδιος υπουργός, ούτε συνδέεται με την προώθηση αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, τις οποίες στηρίζουμε», πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης.

«Η κυβέρνηση καταθέτει σχέδιο νόμου για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων την ίδια στιγμή που αποφασίζει από κοινού με την τρόικα για ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα ενάντια στον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση που απαξιώνει τη δημοκρατία και τη λαϊκή βούληση, που προσπαθεί να χειραγωγήσει το λαό με ψεύτικα διλήμματα και εκβιασμούς, ενώ οδηγεί τη χώρα στην οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία, δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει κανέναν με φτηνά, επικοινωνιακά κόλπα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

Ads

@font-face {
font-family: “Cambria”;
}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0in 0in 10pt; font-size: 12pt; font-family: “Times New Roman”; }div.Section1 { page: Section1; }