Συνέντευξη του, Στέφανου Μάνου με τίτλο: «Δίνοντας μας χρήματα, τα πετάτε από το παράθυρο, φιλοξενεί η ηλεκτρονική σελίδα France-Soir. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επικρίνει την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να δαπανά κάθε μήνα περισσότερα απ’όσα εισπράτει και ότι δεν έχει προχωρήσει σε καμία αποκρατικοποίηση. Επισημαίνει δε, ότι πολλοί Έλληνες δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητας της κατάστασης.

Ads

«Δίνοντάς μας χρήματα είναι σαν να τα πετούσατε από το παράθυρο. Είναι κάτι άχρηστο εάν η βοήθεια δεν θέτει ως όρους συγκεκριμένα μέτρα. Τροφοδοτείτε ένα σύστημα που δημιουργεί ελλείμματα» τονίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Μάνο εάν οι Ευρωπαίοι θέλουν να βοηθήσουν ουσιαστικά την Ελλάδα θα έπρεπε να πουν: «Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα εάν αποδείξει ότι μειώνει το έλλειμμά της. Εάν η κυβέρνηση βρισκόταν υπό πίεση τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».

Επιπλέον χαρακτηρίζει «ανόητη» την άποψη ότι εάν η Ελλάδα κατέρρεε θα κατέρρεε και η υπόλοιπη Ένωση. «Η Ε.Ε. θα μπορούσε να εξέλθει από την κρίση ακόμη κι αν η Ελλάδα χρεοκοπούσε. Η Ελλάδα από την πλευρά της έχει κι εκείνη κάποια πλεονεκτήματα. Εάν θέσουμε τα του οίκου μας σε τάξη θα μπορέσουμε ακόμη να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Όσο όμως υπάρχουν κυβερνήσεις που θα είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Ελλάδα χωρίς ανταλλάγματα, θα αρνηθεί να το κάνει. Βοηθήστε μας με το να είστε αμετακίνητοι» καταλήγει χαρακτηριστικά.
 

Ads