Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα 12 διαδηλωτές. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα περίχωρα της πόλης, στη βόρεια επαρχία Ιντλίμπ στα σύνορα με την Τουρκία και σε άλλες περιοχές της Συρίας. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν πλησιάζει η πτώση του καθεστώτος”.

Ads

Ανάμεσα στους νεκρούς από τους οποίους οι περισσότεροι έπεσαν γύρω από την πόλη Χάμα και στην Τζάμπαλ αλ Ζαουίγια, -περιοχή κοντά στην Τουρκία, όπου την προηγούμενη εβδομάδα είχαν πραγματοποιηθεί επιχειρήσεις του συριακού στρατού-  σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι και ένα 12χρονο αγόρι.

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά οι επιχειρήσεις του συριακού στρατού κατά αμάχων έχουν προκαλέσει κύμα προσφύγων , ενώ ο λιβανέζικος στρατός ανέφερε ότι το βράδυ της Πέμπτης οι συριακές δυνάμεις μπήκαν 200 μέτρα σε λιβανέζικο έδαφος καταδιώκοντας πρόσφυγες και τραυματίζοντας έναν Λιβανέζο στην ανταλλαγή πυρών.

Ο εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού που τραυματίστηκε πριν από μία εβδομάδα εν ώρα εργασίας υπέκυψε χθες Πέμπτη. Η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Στραυρού (CICR) καταδίκασε σήμερα τις επιθέσεις εναντίον των ιατρικών υπηρεσιών στη Συρία, καθώς ασθενοφόρα και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αρωγής έχουν γίνει πολλές φορές στόχος επιθέσεων.
 
Συγκροτείται Έθνικό Συμβούλιο

Ads

Εν τω μεταξύ, μέλη της συριακής αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν την Πέμπτη την σύσταση εθνικού συμβουλίου που θα αναλάβει την ενοποίηση του μετώπου κατά του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσσαντ.