Εντολή για την επέμβαση του Εισαγγελέα και του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά από καταγγελίες που δέχτηκε από μέλη του ΔΣ για πράξεις του διευθύνοντα συμβούλου.

Ads

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την Τετάρτη, η ηγεσία του υπουργείου, έλαβε επιστολή επτά μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας Α.Ε. στην οποία καταγγέλλονται πράξεις του Διευθύνοντα Συμβούλου, υποβάλλοντας παράλληλα την παραίτηση τους.

 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «με σκοπό την πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα», ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ζήτησε από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης να ορίσει ελεγκτές για τον έλεγχο της υπόθεσης.

Ads

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Θάνος Πάλλης αποδέχθηκε την παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και ζήτησε την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας Α.Ε. προκειμένου να διευκολυνθούν οι έρευνες.