Η Moody’s Investors Service υποβάθμισε σήμερα, Τετάρτη, τις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας των γαλλικών τραπεζών Credit Agricole και Societe Generale κατά μία βαθμίδα, επικαλούμενη την έκθεση τους στο ελληνικό χρέος.

Ads

Η Moody’s υποβάθμισε σε Aa3 από Aa2 την αξιολόγηση της Societe Generale, διατηρώντας αρνητικές τις προοπτικές για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα. Επιπλέον, υποβάθμισε την Credit Agricole κατά μία βαθμίδα σε Aa2 από Aa1 μειώνοντας το Bank Financial Strength Rating σε C από C+.

 

Υπενθυμίζεται πως στις 11 Σεπτεμβρίου η Moody’s είχε ανακοινώσει πως εξετάζει την υποβάθμιση των Societe Generale, BNP Paribas και Credit Agricole. Η αξιολόγηση των τριών ιδρυμάτων είχε τεθεί σε επανεξέταση τον Ιούνιο. Σημειώνεται πως η Credit Agricole είναι μητρική της Εμπορικής Τράπεζας και η Societe Generale, μητρική της Γενικής Τράπεζας.

Ads

 

Η εξέλιξη θεωρείται σημαντική εν όψει της σημερινή τηλεδιάσκεψης, στις 19:00, ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελας Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί με θέμα επί τάπητος, το  μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Επισημαίνεται ότι νωρίτερα, το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την πορεία του Μεσοπρόθεσμου.