Ως μεγάλη απογοήτευση χαρακτήρισε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε την ήττα από τη Μαρσέιγ στην πρεμιέρα του συλλόγου στο Champions League.

Ads

Ωστόσο ο Ισπανικός τεχνικός έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την αγωνιστική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του, προσθέτοντας όμως ότι τα πράγματα είναι δύσκολα στη “μάχη” της πρόκρισης.

 

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανέλυσε μετά το τέλος του αγώνα “δυστυχώς ξεκινήσαμε το πρώτο επίσημο ματς με μια ήττα. Είναι μεγάλη απογοήτευση που δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο μέρος που ήμασταν βελτιωμένοι. Ο αντίπαλος είναι μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλή φυσική κατάσταση. Αν και προσπαθήσαμε δεν τα καταφέραμε να δείξουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί”.

Ads

 

“Στο πρώτο ημίχρονο η Μαρσέιγ ήταν καλύτερη από εμάς, εκτός από τα πρώτα 20 λεπτά που το ματς ήταν ισορροπημένο Στο β’ μας έβαλαν το γκολ, όμως εμείς πατήσαμε περισσότερο στην περιοχή τους και θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει. Στο β’ ήμασταν βελτιωμένοι, αλλά μένει μια άσχημη αίσθηση για το πρώτο ημίχρονο. Παρόλα αυτά, θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει και είμαστε ευχαριστημένοι από την συμπεριφορά που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές. Δεν έχουμε όμως καμία αμφιβολία πως θέλουμε να  βελτιωθούμε και να τα πάμε καλά”.

 

Η υπόθεση-πρόκριση δυσκόλεψε από τον πρώτο κιόλας αγώνα: “Αφού χάσαμε το πρώτο ματς που ήταν και εντός, τα πράγματα είναι δύσκολα. Ξέραμε πως ήταν δύσκολος όμιλος και όλες οι ομάδες είναι πιο δυνατές από εμάς. Υπάρχουν δύο επιλογές: Μπορούμε να πούμε πως χάσαμε και όλα χάθηκαν ή να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να πούμε πως έχουμε 3 βαθμούς από τον πρώτο. Χάσαμε από ανώτερο αντίπαλο, πιο έτοιμο και θα συνεχίσουμε για να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες που έχουμε για να συνεχίσουμε στην διοργάνωση”.

 

Έβαλε στο τραπέζι  και τον παράγοντα κούραση επισημαίνοντας “αυτό ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα για εμάς, που φάνηκε. Δεν μας αρέσουν οι δικαιολογίες, αφού το ξέραμε από νωρίς. Σε πολλούς παίκτες φάνηκε η κούραση, όπως ο Μιραλάς και ο Αμπντούν, που προσπάθησαν πολύ στο πρώτο μέρος όμως στο τέλος στέρεψαν από δυνάμεις. Στο β’ ήμασταν βελτιωμένοι, είχαμε πρόβλημα κούρασης, όμως θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε σ’ αυτό πάντως, γιατί ήταν ένα πρόβλημα που το ξέραμε από την αρχή”.

 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού επανέλαβε ότι στόχος του Ολυμπιακού είναι φέτος το πρωτάθλημα με τους ευρωπαϊκούς αγώνες να έρχονται σε δεύτερη μοίρα. “Ξαναλέω όμως πως έχουμε το μυαλό μας στο πρωτάθλημα και το Champions League για εμάς είναι κάτι έξτρα, που θέλουμε απλά να τα πάμε καλά. Την Κυριακή ξεκινά το πρωτάθλημα που είναι ο πρώτος στόχος για εμάς και έχουμε το μυαλό μας εκεί…”.

 

Πηγή: sport 24