Στη μερική ανάκληση της αναστολής δρομολογίων, που είχε πραγματοποιήσει τον Αύγουστο, προχώρησε ο ΟΑΣΑ, ύστερα από τις αντιδράσεις πολλών δήμων.

Ads

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ αναφέρει πως από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου σε «Χαϊδάρι και Αιγάλεω ενισχύεται η γραμμή 811 ΧΑΙΔΑΡΙ- Στ. ΑΙΓΑΛΕΩ, ενώ θα υπάρχει σύνδεση με Πειραιά, μέσω της γραμμής 803 ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΔΑΣΟΣ (μέσω Ιεράς Οδού)».

Επίσης στο Δήμο Αχαρνών, η Βαρυμπόμπη θα εξυπηρετείται από τη λεωφορειακή γραμμή 537 ΑΧΑΡΝΑΙ- ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ, με διευρυμένη διαδρομή και στον Άλιμο, η σύνδεση με το ΙΚΑ επί της Λεωφόρου Αλίμου και η εξυπηρέτηση των μαθητών θα γίνεται με τη γραμμή 141 ΚΑΛΑΜΑΚΙ- ΙΚΑ ΑΛΙΜΟΥ.

Ακόμη, στον Πειραιά, για το νεκροταφείο Σχιστού θα υπάρξει σχετική τροποποίηση της διαδρομής της γραμμής 871 ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΕΛΕΥΣΙΝ, ενώ στην Κηφισιά η εξυπηρέτηση προς το Κοιμητήριο της Ν. Ερυθραίας θα γίνεται με τη λειτουργία της γραμμής 560 Στ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ- ΜΟΡΤΕΡΟ – Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ. Επίσης, η Κάτω Κηφισιά θα εξυπηρετείται από την γραμμή 523 Στ. ΚΗΦΙΣΙΑ – ΑΔΑΜΕΣ Β, η οποία θα τροποποιηθεί.

Ads

«Ο ΟΑΣΑ επεξεργάζεται τα αιτήματα των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Γαλατσίου, Πετρούπολης, Ελληνικού και Ζωγράφου που ετέθησαν στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και της διαβούλευσης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα αιτήματα αφορούν τροποποιήσεις διαδρομών, τροφοδοτικές λεωφορειακές γραμμές προς τους σταθμούς Μετρό καθώς και δημιουργία λεωφορειολωρίδων σε βασικούς οδικούς άξονες», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΟΑΣΑ.