Την υποστήριξή του στη δημιουργία ενός Παλαιστινιακού κράτους, επανέλαβε ο Μπαν Κι-μουν το οποίο, όπως υποστήριξε «θα έπρεπε να υπάρχει εδώ και καιρό». «Το όραμα δύο κρατών που θα επιτρέπουν στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους να ζουν ειρηνικά και με ασφάλεια ο ένας δίπλα στον άλλον, είναι ένα όραμα που παραμένει ισχυρό και το στηρίζω πλήρως» τόνισε ο Μπαν σε δημοσιογράφους στην Αυστραλία.

Ads

«Υποστηρίζω την επιδίωξη των Παλαιστινίων για ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Θα έπρεπε να υπάρχει εδώ και καιρό» επισήμανε.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται λίγες ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ από την οποία οι Παλαιστίνιοι θα ζητήσουν την αναγνώριση του κράτους τους, κάτι στο οποίο είναι αντίθετο το Ισραήλ και οι ΗΠΑ, ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες είναι διχασμένες. Οι ΗΠΑ πάντως διεμήνυσαν χθες ότι θα ασκήσουν βέτο σε απόφαση του ΟΗΕ να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.

Οι Παλαιστίνιοι από την πλευρά τους εγκαινίασαν στη Ραμάλα εκστρατεία στήριξης του αιτήματός τους, την οποία βάφτισαν : «Εθνική Εκστρατεία για την Παλαιστίνη, το 194o κράτος του ΟΗΕ».

Ads