Σε διαδήλωση μετατράπηκε ποδοσφαιρικός αγώνας κυπέλλου στην Αίγυπτο, όταν οπαδοί της ομάδας Αλ-Ahly, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του Μουμπάρακ. Ακολούθησαν επεισόδια και συγκρούσεις στους δρόμους του Καΐρου. Τουλάχιστον, επτά διαδηλωτές τραυματίστηκαν, σύμφωνα με αυτόπτεις μάρτυρες.

Ads

Περισσότεροι από 130 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν αργά την Τρίτη, όταν οι υποστηρικτές της Αλ-Ahly, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του Μουμπάρακ – ζητώντας να δικαστεί για τις δολοφονίες που έχει διαπράξει – και έριξαν μπουκάλια κατά της αστυνομίας της αστυνομίας.

Οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν σε κοντινό δρόμο, σύμφωνα με την αστυνομία, όπου οι οπαδοί τραυμάτισαν αστυνομικούς και έκαψαν πάνω από δώδεκα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων περιπολικών. Σύμφωνα με τους αυτόπτεις μάρτυρες τραυματίστηκαν επτά άμαχοι ενώ συνελήφθησαν 12 διαδηλωτές. Εξάλλου, αναφέρουν ότι οι συγκρούσεις άρχισαν όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να απομακρύνουν διά της βίας τους οπαδούς από τον αγώνα.