Τον κίνδυνο να πραγματοποιηθούν παράλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις στα ταξί και στις αστικές συγκοινωνίες, αντιμετωπίζει από αύριο το επιβατικό κοινό της Αθήνας.

Ads

Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές ετοιμάζονται εκ νέου για απεργιακές κινητοποιήσεις, εν όψει της διαμόρφωσης του καινούριου οργανογράμματος των εταιριών και της διαπραγμάτευσης για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, κατ’ εφαρμογή του νόμου για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες ταξί ετοιμάζονται να ξαναπιάσουν το νήμα των κινητοποιήσεων που άφησαν πίσω τους στις 5 Αυγούστου, καθώς λήγει αύριο το τελεσίγραφο που έθεσαν στον υπουργό Υποδομών, προκειμένου να παρουσιάσει τις προτάσεις του για την απελευθέρωση της αγοράς των ταξί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Ραγκούσεις θα κάνει γνωστές τις προτάσεις του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη.

Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλει συνεδριάζουν επίσης αύριο για να καθορίσουν τη στάση τους, ενώ το ίδιο θα πράξουν την Τετάρτη οι συνάδελφοί τους σε τραμ, μετρό και ηλεκτρικό.

Ads

Πληροφορίες θέλουν να ανοίγει ένας νέος απεργιακός κύκλος, καθώς οι υπάλληλοι των συγκοινωνιών φαίνεται να κρατούν την εαρινή δέσμευσή τους, όταν είχαν υποσχεθεί επιστροφή στις κινητοποιήσεις. Τα συνδικάτα ζητούν ούτε λίγο ούτε πολύ την ανάκληση του νόμου Ρέππα για τις συγκοινωνίες, κάτι, που, φυσικά, το υπουργείο Υποδομών αρνείται.