Άλλος ένας εμπρησμός σε χώρο θρησκευτικής λατρείας των μουσουλμάνων σημειώθηκε, σήμερα τα ξημερώματα, στην οδό Αρετής 45 και Σερίφου στα σύνορα Ιλίου και Αγίων Αναργύρων. Σύμφωνα με καταγγελίες της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, μετά τις επιθέσεις με σιδερολοστούς και τα μαχαιρώματα που σημειώθηκαν εναντίον αλλαδαπών στην περιοχή, το πρωί άγνωστοι έριξαν έξι μπουκάλια βενζίνη και έβαλαν φωτιά στο τζαμί.

Ads

Όπως καταγγέλλει η κίνηση δεν πρόκειται για τυχαίο περιστατικό αλλά για σχεδιασμένη ρατσιστική επίθεση με συνυπεύθυνη την Αστυνομία της περιοχής, καθώς επισημαίνεται ότι οι μετανάστες έχουν καταγγείλει τους δράστες των καθημερινών βραδινών παρενοχλήσεων και του μαχαιρώματος. Επιπλέον, η ΚΕΕΡΦΑ επισημαίνει ότι την προηγούμενη Παρασκευή οι δράστες ήρθαν με συνοδεία περιπολικού για να καταγγείλουν δήθεν τους μετανάστες για επίθεση.

«Οι αστυνομικοί που ήταν μαζί τους δεν επέτρεψαν ποτέ στους μετανάστες να καταγγείλουν την επίθεση με μαχαίρι και λοστό που προηγήθηκε. Την επομένη , οι μετανάστες πήγαν να καταθέσουν μήνυση αρχικά στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων όπου δήλωσαν αναρμόδιοι και μετά στο ΑΤ Ιλίου όπου τους είπαν να περάσουν την Δευτέρα έστω και αν αυτό σήμαινε ότι το αυτόφωρο δεν θα ίσχυε για το έγκλημα που διαπράχτηκε» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ.

Επισημαίνεται ότι η επίθεση σημειώθηκε τελευταίες ημέρες του Ραμαζανιού.

Ads

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε σύσκεψη για την διοργάνωση διαμαρτυρίας τη Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη στο Δημαρχείο Ιλίου στις 7μμ.