Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες που δημοσιεύονταισε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ενημερωτικούς ιστοτόπους, συγχωνεύονται η Alpha Bank με την Eurobank, με συμμετοχή funds από το Κατάρ, δημιουργώντας νέα δεδομένα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Ads

Η νέα τράπεζα θα έχει ενεργητικό που θα προσεγγίζει τα 150 δισ. ευρώ, συνολικές καταθέσεις 80 δισ. ευρώ, δίκτυο που θα ξεπερνά τα 2.000 καταστήματα και πελατειακή βάση άνω των 8 εκατ. πελατώνΟι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Δευτέρα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση των συνεδριάσεων των διοικητικών συμβουλίων των δύο τραπεζών.

Με την κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα δοθεί το έναυσμα για αναδιάταξη των δυνάμεων στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο μέσω ενός νέου κύκλου τραπεζικών εξαγορών και συγχωνεύσεων. Η συμμετοχή του Κατάρ εκτιμάται ότι αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα και στις προοπτικές του, ενώ θετικές επιπτώσεις θα υπάρξουν γενικότερα και για την ελληνική οικονομία. Θετικές επιπτώσεις θα υπάρξουν και στο άνοιγμα της διατραπεζικής αγοράς με ότι συνεπάγεται αυτό για την διοχέτευση της πολυπόθητης ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, ώστε να κινητοποιηθεί η ανάπτυξη της οικονομίας γενικότερα.