Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:00 πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση στα Προπύλαια. Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των ομοσπονδιών των καθηγητών, των δασκάλων, των πανεπιστημιακών και των ειδικού και εργαστηριακού διδακτικoύ προσωπικού των ΑΕΙ.

Ads

Περίπου στις 14:00 το μεσημέρι ξεκίνησε από τα Προπύλαια πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή, κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκε μικρή ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις στη λεωφόρο Β. Σοφίας. Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν συνέλευση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις.

«Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση απειλεί να δώσει ένα συντριπτικό πλήγμα στη δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση. Καθόλου τυχαία, δόθηκε, στη δημοσιότητα τις μέρες που η κυβέρνηση ψήφιζε στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κοινωνικής λεηλασίας και εκποίησης των δημόσιων αγαθών, καθώς αποτελεί κομμάτι αυτής της πολιτικής», τονίζει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της.

Ads

«Η κυβέρνηση επιμένει μέσα στο καλοκαίρι να ψηφίσει ένα νόμο που διαλύει πλήρως ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση», υποστηρίζει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Το απόγευμα της Τετάρτης στις 19:00 το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και το ΠΑΜΕ έχουν προγραμματίσει αντίστοιχο συλλαλητήριο στην Ομόνοια.