Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στο χριστιανικό προάστιο της Βηρυτού Ανταλιάς, το οποίο βρίσκεται 15 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας, και προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές και ολική καταστροφή σε πολλά αυτοκίνητα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ads

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι σύμφωνα με τα λιβανικά τηλεοπτικά δίκτυα, οι δύο άνδρες χειρίζονταν έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τους που ήταν σταθμευμένο σε εξωτερικό χώρο στάθμευσης, κοντά σε εμπορικό κέντρο, όταν ανατινάχθηκε.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ένα αυτοκίνητο που ανήκε στον γιο του Λιβανέζου δικαστή βρισκόταν στον χώρο στάθμευσης την ώρα της έκρηξης, αλλά δεν είναι σαφές εάν αποτελούσε στόχο.

Λιβανική πηγή ασφαλείας δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι από την αρχική έρευνα προκύπτει πως η έκρηξη οφείλεται σε χειροβομβίδα.

Ads

«Η έκρηξη είχε ως στόχο αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει στον γιο Λιβανέζου δικαστή ονόματι Αλάν Φαράτ-Αλμπέρ Σαρχάν κατά το Ρόιτερς- αλλά ο νεκρός και ο τραυματίας δεν επέβαιναν στο αυτοκίνητο», δήλωσε η ίδια πηγή.