Nα μεταφερθεί η αρμοδιότητα έκδοσης άδειας άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, από τις περιφέρειες (πρώην νομαρχίες) στους ιατρικούς συλλόγους, δέχτηκε απόψε ο υπουργός Yγείας Ανδρέας Λοβέρδος στη συνάντηση που είχε με το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Ads

Ο κ. Λοβέρδος δεσμεύθηκε να συμπεριλάβει ειδική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει για την υγεία μετά της 15 Αυγούστου, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους ιατρικούς συλλόγους της χώρας να δίνουν άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος (αίτημα 30 χρόνων) αναβαθμίζοντας το ρόλο τους.

Ο υπουργός Υγείας, επίσης, συμφώνησε να αναβαθμιστούν τα πειθαρχικά όργανα των ιατρικών συλλόγων, κάτι το οποίο, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης, θα συμβάλει σημαντικά στην αυτοκάθαρση του ιατρικού επαγγέλματος.

Θετικά φαίνεται ότι αντιμετώπισε ο κ. Λοβέρδος και το αίτημά τους να μπορούν να συνταγογραφούν για τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ακόμη και γιατροί που δεν θα είναι συμβεβλημένοι με αυτόν, με την προϋπόθεση ότι θα ελέγχονται από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφισης.

Ads

Οι γιατροί όμως, παρέμειναν ανυποχώρητοι στη θέση τους να αποσυρθεί η τροπολογία που θεωρούν ότι αποτελεί «άνοιγμα» του ιατρικού επαγγέλματος σε κάθε μη γιατρό. Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε, ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί η επίμαχη τροπολογία εφόσον με την υπάρχουσα νομοθεσία το ιατρικό επάγγελμα είναι ήδη ανοιχτό.

Δείτε επίσης Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι γιατροί για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους