Σε απεργία κατέβηκαν οδηγοί ταξί στην τουριστική πόλη Χανγκζού της Κίνας ζητώντας να μην αυξηθεί η τιμή των καυσίμων, να αυξηθούν τα κόμιστρα και να μειωθεί το τέλος που πληρώνουν στο δημόσιο για να ασκούν το επάγγελμά τους. Την Δευτέρα και την Τρίτη εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στο κέντρο της πόλης και πραγματοποίησαν διαδηλώσεις.

Ads

Περίπου 1.500 ταξιτζήδες συμμετείχαν στην απεργία κατά τα δημόσια μέσα ΜΜΕ, «πολλοί περισσότεροι» σύμφωνα με τους ίδιους τους απεργούς. Στόχος τους, μεταξύ άλλων, ήταν να αποτρέψουν και τις μετακινήσεις με άλλα μαζικά μέσα μεταφοράς. Γι’ αυτό εκατοντάδες οδηγοί περπάτησαν μέχρι μια στάση λεωφορείου, όπου προσπάθησαν να μπλοκάρουν την κυκλοφορία και να σταματήσουν συναδέλφους τους που δέχονταν επιβάτες. Άλλοι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης έξω από αστυνομικό τμήμα και απαιτούσαν την απελευθέρωση συναδέλφων τους απεργών που είχαν προσαχθεί τη Δευτέρα.

Οι οδηγοί ταξί της Χανγκτζού υποστηρίζουν ότι κερδίζουν μεν περίπου 55 ευρώ την ημέρα, αλλά το 80% πηγαίνει στα καύσιμα και στο τέλος χρήσης του οχήματος.