Με πορεία διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα, στις 18:00 το απόγευμα, απαντούν οι Αγανακτισμένοι στην κίνηση του Δήμου Αθηναίων, που με συνεργεία και τη τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων απομάκρυναν τις σκηνές των κατασκηνωτών από το Σύνταγμα.

Ads

Η πορεία διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 το απόγευμα θα κινηθεί προς το δημαρχείο και θα ολοκληρωθεί με νέα συνέλευση στην πλατεία Κοτζιά. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε στη συνέλευση των «Αγανακτισμένων» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Συντάγματος.

Δέκα λεπτά πριν από τις 21:00 επικράτησε ολιγόλεπτη ένταση, όταν λίγο πριν από την προγραμματισμένη λαϊκή συνέλευση δύο διμοιρίες των ΜΑΤ κατευθύνθηκαν προς τη μεριά των αγανακτισμένων προκειμένου να τους απωθήσουν. Η ένταση εκτονώθηκε και η συνέλευση, που διεξάγεται με τη συμμετοχή περίπου 300 Αγανακτισμένων, ξεκίνησε κανονικά.

Εν τω μεταξύ, σήμερα θα συνεχιστεί η δίκη των οκτώ συλληφθέντων κατά την επιχείρηση δήμου και αστυνομίας. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες, δυο Γάλλοι, ένας Γερμανός κι ένας Ρουμάνος. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος και παραπέμφθηκαν σε δική στο αυτόφωρο Μονομελές. Το δικαστήριο διέκοψε για σήμερα.

Ads