Με μια δραματική δήλωση στο Aegina Portal ο Δήμαρχος Αίγινας ζήτησε “συγνώμη” από τους κατοίκους και τους παραθεριστές της Αίγινας για τα πολύ σοβαρά προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζει το νησί τις τελευταίες εβδομάδες ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι ζήτησε τη βοήθεια του …Στρατού για την υδρομεταφορά, θέτοντας ουσιαστικά το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ads

Ο Δήμαρχος φρόντισε να αποδώσει τα προβλήματα στους υδρομεταφορείς, λέγοντας ότι είναι αυτοί που ουσιαστικά καταστρατηγούν τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει, φέρνοντας λιγότερο νερό από αυτό που έχει ανάγκη η Αίγινα. Βέβαια, εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο ένας υδρομεταφορέας δεν έχει καν υπογράψει σύμβαση με τη νέα δημοτική αρχή, ενώ και οι δύο υδρομεταφορείς δηλώνουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες με υπερβάλλοντα ζήλο, όταν δεν πληρώνονται αναλόγως.

Τελικά ελάχιστη σημασία έχει ποιος καταστρατηγεί τυπικά τη σύμβαση. Σημασία έχει ότι η Διοίκηση του Δήμου δεν έχει καταφέρει να βρει εκείνο το μοντέλο που θα λειτουργούσε ώστε να έχει το νησί επάρκεια και ποιότητα σε νερό.

Έτσι, η Δημοτική Αρχή καταφεύγει σε μέσα εκτάκτου ανάγκης που θυμίζουν 2005, όταν τότε ο υπουργός Μιχαλολιάκος προσπαθούσε να βοηθήσει τον τότε Δήμαρχο Μούρτζη που είχε φέρει την Αίγινα σε παρόμοια κατάσταση, χωρίς επάρκεια νερού. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας φαίνεται να κατανόησε το αίτημα του Δημάρχου και αναμένουμε την αντίδρασή του.

Μέσα σε όλα αυτά τα θλιβερά που συμβαίνουν στο νησί τον τελευταίο καιρό, έρχεται στο μυαλό και η περιβόητη φράση: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Αλήθεια, πόσο …”εξυπηρετική” είναι για τον Τουρισμό μας – λίγο πριν αρχίσει να έρχεται το μεγάλο κύμα παραθεριστών – μια δήλωση ενός Δημάρχου που ζητάει “συγνώμη” και καλεί τον στρατό να επέμβει για να λυθεί (άραγε για πόσο διάστημα;) το πρόβλημα;

Ads

Εκτός αν πιστεύουν κάποιοι, ότι οι συμπαθέστατοι ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού θα προσελκύσουν τουριστικό ενδιαφέρον, όπως και 6ος Στόλος πριν μερικές δεκαετίες…

Μερικές επισημάνσεις:

Θέλουμε να θυμίσουμε στους αναγνώστες ότι η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ έχει εδώ και αρκετές εβδομάδες επισημάνει τα προβλήματα που υπάρχουν στην ύδρευση καλώντας την Δημοτική Αρχή να πάρει μέτρα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα τόσο της επάρκειας όσο και της ποιότητας του νερού. Αντ’ αυτού η Δημοτική Αρχή προτίμησε να στείλει μια διάψευση για τα δημοσιεύματά μας.

Επιμένουμε να αναρωτιόμαστε, τι μπορεί να συμβαίνει στον τομέα της ύδρευσης; Οι ίδιοι υδρομεταφορείς, αυξημένες τιμές στο νέο τιμολόγιο που ψήφισε η Δημοτική Αρχή, μεγάλες επιχορηγήσεις από το κράτος στο πρώτο εξάμηνο (παρά τη δραματική οικονομική κατάσταση του Κράτους). Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι η υπηρεσίες της ύδρευσης θα έπρεπε να είναι καλύτερες από πέρσι. Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά τελικά;

Πηγή: www.neaepohi.gr