«Μειώνουμε τις διοικήσεις στα νοσοκομεία της χώρας χωρίς να καταργηθεί κανένα νοσοκομείο» , ανέφερε σε δήλωσή του ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και τις αλλαγές που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.

Ads

Ο κ. Τιμοσίδης προχώρησε σε διευκρινίσεις, λέγοντας πως δεν καταργείται ούτε κλείνει κανένα νοσοκομείο, ούτε απολύεται κάποιος εργαζόμενος. «Μειώνουμε τις διοικήσεις στα νοσοκομεία της χώρας χωρίς να καταργηθεί κανένα νοσοκομείο» τόνισε, προσθέτοντας πως οι 132 διοικήσεις θα γίνουν 83 και θα υπάρχουν 50 αναπληρωτές διοικητές με συμβούλιο διοίκησης.

Σε ότι αφορά τις κλινικές ανέφερε πως θα γίνουν συνενώσεις, καθώς ο αριθμός τους σήμερα φτάνει τις 1.960 όταν πριν από 15 χρόνια δεν ξεπερνούσαν τις 950.

Για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ευρύτερο χώρο της υγείας, ο κ. Τιμοσίδης σημείωσε πως αναγνωρίζει την αγωνία και το φόβο τους λόγω της μεγάλης παραπληροφόρησης το τελευταίο χρονικό διάστημα. Υπογράμμισε, τέλος, πως μετά τις απαραίτητες διορθώσεις και την επεξεργασία όλων των παρατηρήσεων που έχουν υποβληθεί, «οι τελικές ανακοινώσεις δεν θα δικαιολογούν αυτού του είδους τις κινητοποιήσεις».

Ads