Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα βεβηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου Μνημείο του Ολοκαυτώματος, που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας στη Θεσσαλονίκης. Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωσή της, ζητά την τιμωρία των ενόχων και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία του Μνημείου.

Ads

«Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε σήμερα στη δυσάρεστη θέση να καταδικάσουμε τη δεύτερη συνεχόμενη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης», αναφέρεται στην ανακοίνωση και γίνεται λόγος για βεβήλωση του μνημείου με τη χρήση των ίδιων μέσων και με πανομοιότυπο τρόπο με το περιστατικό της 17.6.2011.

«Το μνημείο, που η Ελληνική πολιτεία αφιέρωσε στη Μνήμη των 50.000 Ελλήνων πολιτών της Θεσσαλονίκης, που δολοφονήθηκαν μόνο λόγω του Εβραϊκού τους θρησκεύματος, αποτέλεσε για κάποιους το χώρο έκφρασης ανιστόρητων και αβάσιμων παραλληλισμών. Οι πράξεις αυτές προσβάλλουν όχι μόνο τη Μνήμη όσων χάθηκαν άδικα και βίαια στα ναζιστικά στρατόπεδα, αλλά και αυτούς που παρά τα όσα έζησαν, βασιζόμενοι στην αγάπη τους για την πόλη, επέστρεψαν και ξανάχτισαν τις ζωές τους σε αυτή», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κοινότητας, Δαυίδ Σαλτιέλ, παρόντες στο περιστατικό ήταν Γάλλοι Εβραίοι τουρίστες, οι οποίοι ήρθαν σε αντιδικία με το δράστη, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ads