Θύματα ρατσιστικής επίθεσης έπεσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής 4 μετανάστες στην περιοχή του Νέου Κόσμου. Οι μετανάστες ξυλοκόπησαν και τραυματίστηκαν με μαχαίρι από υπεράριθμη ομάδα ατόμων, οι οποίοι εγκατάλείποντας τα θύματα φώναζαν «Οι ξένοι θα πεθάνετε».

Ads

Όπως καταγγέλλει στο tvxs.gr ο Θανάσης Κούρκουλας από την Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», οι περίπου 40 δράστες, ηλικίας 17-25 χρόνων, επιτέθηκαν με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, κρατώντας μαχαίρια και ρόπαλα, σε έναν Αρμένιο, δύο Σύρους και έναν Ιρακινό μετανάστη, καθώς έβγαιναν από το καφενείο του τελευταίου στο Νέο Κόσμο.

Τους χτύπησαν στο κεφάλι, στο πρόσωπο και στο σώμα και στη συνέχεια έκλεψαν τα κινητά των 2 εκ των 4 και κατέστρεψαν το μηχανάκι του Ιρακινου ιδιοκτήτη του καφενείου.

Η αστυνομία κετέφθασε στο σημείο μισή ώρα μετά το συμβάν, αφού οι δράστες είχαν φύγει ενώ οι μετανάστες που βρέθηκαν αβοήθητοι καταγγέλλουν πως λίγο πρίν την επίθεση υπήρχαν σε κοντινό δρόμο, όπως κάθε βράδυ, άνδρες της ομάδας Ζήτα.

Ads

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν αιμόφυρτοι στο ΑΤ Κουκακίου και έπειτα στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Μάλιστα, καταγγέλλουν πως η αστυνομία υποχρέωσε ένα απ’ τα θύματα να σβήσει από το κινητό του βίντεο που είχε τραβήξει με τα θύματα να αιμορραγούν.

Σύμφωνα με τον κ. Κούρκουλα, ο Ιρακινός ιδιοκτήτης του καφενείου που τραυμάτισαν με μαχαίρι στο μηρό, ζει στην Ελλάδα 17 χρόνια και ποτέ στο παρελθόν δεν είχε προβλήματα στη γειτονιά. Ο κ. Κούρκουλας επισημαίνει πως «η στάση της αστυνομίας δεν είναι απλώς συγκάλυψης αλλά συναυτουργίας στα φασιστικά εγκλήματα».

Της Λίνας Φούντογλου